BBP Genel Başkanı, Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikasına ziyaret gerçekleştirdi.

BBP Genel Başkanı, Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikasına ziyaret gerçekleştirdi.

"Bu iş kolu ve bazı haklarla ilgili kanun teklifimiz var. İnşallah kısa zamanda bu iş kolu meselesini de çözmüş olacağız"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, özel güvenlik meslek koluna ait taleplerle ilgili hazırladıkları kanun teklifi konusunda gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirterek, "İnşallah kısa zamanda bu iş kolu meselesini de çözmüş olacağız." dedi.

Destici, Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Sendikanın genel merkez binasındaki ziyarette konuşan Destici, özel güvenlik görevlilerinin Türkiye için çok önemli bir vazife üstlendiğini söyledi.

Mustafa Destici, özel güvenlik meslek koluna ait taleplerin Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilk kez partilerinin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu tarafından dile getirildiğini belirterek, "Özellikle bu iş kolu ve bazı haklarla ilgili kanun teklifimiz var. Hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hem İçişleri Bakanlığı ile gerekli görüşmeleri yaptık. İki bakanlık da bu konuda olumlu. İnşallah kısa zamanda bu iş kolu meselesini de çözmüş olacağız." diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Destici, 2023 yılı Ocak ayı itibarıyla enflasyonun yüzde 50'nin altına ineceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Akaryakıt fiyatları artmıyor. Hatta bazen geri geliyor. Maliyette artış yok. Emtia fiyatlarında artış yok hatta bazı birimlerde emtia fiyatlarında bir düşüş var. Nakliye fiyatlarında, özellikle uluslararası alanda bir düşüş var. Çünkü biz yurt dışından mal getiren arkadaşlar ile konuşuyoruz. Yarıdan fazla düşüş var. Ama fiyatlar düşmüyor. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi fırsatçılık. Ülkemizi ve insanımızı buna alıştırmaya çalışıyorlar. Ama bizim buna alışmamamız ve bir direnç göstermemiz lazım."

Fırsatçılık yapanların, önce para cezası, sonrasında kısmi kapatma, bunlardan sonuç alınmazsa da tamamen kapatma yöntemiyle cezalandırılması gerektiğini söyleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu da bir hırsızlıktır. Birinin sizin cebinizden para çalması ile öbürünün haksız bir şekilde onu yüksek fiyatla satması da bir nevi hırsızlıktır, bir nevi soygundur. Milletin, açgözlüler tarafından soyulmasına müsaade etmememiz gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.