BBP MHP'deki Kasetler İçin Ne Dedi?

BBP MHP'deki Kasetler İçin Ne Dedi?

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, MHP'de yaşanan kaset skandalıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, MHP'li bazı parti yöneticilerinin internette yayınlanan görüntülerine ilişkin, "Ahlaki terör bölücü terör kadar tehlikelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası Basın Derneği (UBD) tarafından düzenlenen "Seçime doğru söyleşiler" toplantısına katılan Topçu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak yöneltilen soruları yanıtladı. Topçu, bazı MHP'lilerle ilgili internetle yayımlanan görüntülere ilişkin bir soru üzerine, ailenin kutsal bir kavram olduğunu belirterek, "Aile hayatının çökme tehlikesiyle karşı karşıya olması, ahlaki terör bizim için bölücülük kadar, bölücü terör kadar tehlikeli bir olaydır" dedi. "Ülkücü imanlı ve ahlaklı olmalıdır" diyen Topçu, şunları kaydetti:

"Merhum Alpaslan Türkeş'in etrafına topladığı ülkücülere ilk sözü; 'ülkücü imanlı ve ahlaklı olmalıdır' şeklindeydi. Geçmişten bugüne Türlük gurur ve şuuru; İslam ahlak ve fazileti geçmişten günümüze bizim en önemli şiarımız olmalıdır. Ülkücüyüm diyenin de buna dikkat etmesi gerekir. Siyasetin ahlakı bitti. Bunları eleştirince röntgenci diyorlar. Bu işi yapanlar 'Ben hanıma hesap veririm, kimseye vermem, benim özelime karışmayın' diyorlar. Bu tür olaylar vakai adiye haline geldi, sıradanlaştı. Aile bizim kutsalımızdır. Bunları demesek bu tür vakıaları meşrulaştırmış oluruz. Benim en büyük korkum, bu tür hadiselerin toplumda normal algılanır hale gelmesi olur."

BBP Lideri, partisinin önceliğinin ahlak ve maneviyat olduğunu söyledi. Avrupa Birliği uyum yasalarını da eleştiren Topçu, "Bu yasalarla birlikte Türkiye'de zina suç olmaktan çıkmıştır. Birileri zinayı suç olmaktan çıkardı, birileri ise bunun şu anda görüyoruz ne yazık ki uygulayanı oldu. Biri suç olmaktan çıkardı, diğeri uyguladı" şeklinde konuştu. Yalçın Topçu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kaset skandalları hakkında "Okyanus ötesi" sözlerine ilişkin bir soruya da, "Bunlar muvazenesiz açıklamalar, çok sıkıntılı günler yaşıyor; belli ki ölçüsünü, muvazenesini kaybetmiş durumda. Talihsiz açıklamalar bunlar, insaf diyorum" dedi.

MHP'YE BİRLEŞME ÇAĞRISI
Bir gazetecinin, "Ülkücüler neden ittifak yapmadı?" sorusunu da Topçu, "Türkiye'nin bölücü terör ve beka gibi çok önemli sorunları bulunmaktadır. Türkiye'nin ve Türk milletinin milliyetçilere ihtiyacı var. Ben milliyetçilerin olmadığı bir meclis istemem. Bunu gönlüm kabul etmez. Ülkenin içinde bulunduğu durumu görerek, MHP ile birleşme teklifinde bulunduk. Ama bu konuda herhangi bir sonuç alamadık. Herkesin kabul edeceği Türk dünyasının tanınmış bir ismi aracılığıyla biraraya gelip birleşmeyi konuşalım dedik ama Sayın Bahçeli olumlu karşılamadı. Eğer ülkücüler meclis dışı kalırsa bunun vebali MHP yönetimindedir. Biz üzerimize düşeni yaptık" diye yanıtladı.

"BAŞBAKAN KARAYOLUYLA DÖNSEYDİ FACİA OLURDU"
BBP lideri Topçu, Kastamonu'da Başbakanlık otobüsünün de yer aldığı konvoydaki polis ekibine yönelik saldırıya ilişkin de, "Allah'tan Başbakan helikopterle oradan ayrılmış. Karayoluyla dönseydi facia olurdu. Terörist saldırı Başbakan'a yönelikti. Türkiye büyük bir facianın eşiğinden dönmüştür" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.