BBP'den Akaydın'a suç duyurusu

BBP'den Akaydın'a suç duyurusu

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, partisinin Kepez İlçe Kongresi'nde sarf ettiği sözler tepki çekti.

Akaydın'ın, "Güvenilir tek kurum olarak Türk Silahlı Kuvvetleri kalmıştır." açıklamasının 'darbe çığırtkanlığı' olduğunu savunan Büyük Birlik Partisi (BBP) harekete geçiyor. BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi ve Antalya İl Başkanı Rasim Küçük, Akaydın hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. Küçük, Akaydın'ı istifaya davet ederken, "Dünyanın göz bebeği Antalya gibi güzelim bir şehrin başında cuntacı bir belediye başkanı oturmasını istemiyoruz." şeklinde sert açıklamalar yaptı.

"Darbeleri kurtuluş gibi görenleri ve gösterenleri uyarıyoruz." diyen Küçük, halkın sandıkta verdiği yetkiyle işbaşına gelmiş ve isminin önünde profesör sıfatı bulunan Akaydın'a yakışmadığını dile getirdi. BBP İl Başkanı, şöyle konuştu: "Dünya turizminin göz bebeği Antalya'yı yöneten birinin darbe çığırtkanlığı yapmasını anlamakta zorlanıyorum. Düşünebiliyor musunuz? Bu kişi aynı zamanda bir tıp profesörü. Akaydın'ın sözleri için cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz. Herkes aklını başına alsın. Bu ülkeyi kimsenin germeye, kamplara ayırmaya, devletin kurumları üzerinden siyaset yaparak ayrıştırmaya hakkı yoktur. Bu millet, geçmişte yapılan darbelerin acısını hâlâ yaşamaktadır."

Etiketler :