BBP'li adaydan ŞOK İDDİA!

BBP'li adaydan ŞOK İDDİA!

BBP'li başkan adayı Mustafa Çolak, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Jandarma eski Genel Komutanı Eşref Bitlis gibi bir suikaste uğradığını iddia etti

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte içerisinde 6 kişinin bulunduğu helikopteri arama çalışmaları devam ediyor.

Helikopterin, Çağlayancerit ilçesine indikten sonra yakıt ikmali yapmak için Kahramanmaraş Havaalanı'na hareket ettiği ve 1,5 saat sonra tekrar ilçeye dönüp beklemeden tekrar havalandığı öğrenildi.

Devlet Hava Meydanı kule yetkililerinden edinilen bilgiye göre; pilot Kaya İstektepe'nin kullandığı helikopter hava meydanında bulunan Petrol Ofisi'nden yakıt aldıktan sonra tekrar Çağlayancerit'e hareket etti. Helikopterin alana iniş ve kalkışı kule kayıtlarına da yansıdı.

Helikopter saat 13.10'da Çağlayancerit'e inip BBP lideri Yazıcıoğlu ve beraberindekileri indirdikten hemen sonra yakıt ihmali yapmak için tekrar havalandı.

Kahramanmaraş Havaalanı'ndan yakıt aldıktan sonra helikopter Çağlayancerit'e döndü ve motorunu durdurmadan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş ve henüz ismi bilinmeyen bir kişiyi de alarak saat 14.35'de Yozgat'ın Yerköy ilçesinde düzenlenen mitinge katılmak için hareket etti. Saat 15.10 sularında da helikopterin düştüğü bilgisi ulaştı.

BBP ÇAĞLAYANCERİT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇOLAK; HELİKOPTERE KİMLERİN NE AMAÇLA YAKLAŞTIĞI TESBİT EDİLMELİ"

Bu arada BBP Çağlayancerit Belediye Başkan Adayı Mustafa Çolak, Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nu bizatihi kendisinin karşıladığını, pilotun kendisine helikopteri durdurmayacağını, yakıt ikmali yapmak için tekrar havalanacağını söylediğini aktardı.

Yaşanan elim kazadan dolayı üzüntüsünden dolayı zor konuşan ve zaman zaman hıçkırıklara boğularak ağlayan Başkan Adayı Çolak, Genel Başkanları Yazıcıoğlu'nun bir ideolojisi olduğunu ve Jandarma eski Genel Komutanı Eşref Bitlis gibi bir suikaste uğradığını öne sürdü.

Helikopterin nereye gittiği, bu süre içerisinde helikopterle kimlerin ilgilendiğinin ayrıntılı bir şekilde incelenmesini isteyen BBP adayı Çolak, günümüz uzay teknolojisi ile aradan geçen 22 saatlik bir sürede hala helikopterin izine ulaşılamamasına karşı da büyük tepki gösterdi.

HELİKOPTERİ PARTİLİLER KİRALADI

Helikopterin, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun dar zamanda birçok seçim bölgesinde mitinglere katılmasını isteyen il ve ilçe teşkilatları ile partililerce kiralandığı öğrenildi.ıÜü

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, dün Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde halka hitaben yaptığı konuşmada, Hazine'den yardım almadan seçim çalışmalarını yürüttüklerini ifade ederken, ilk kez helikopter kiralayarak miting yaptıklarını da söylemişti

Etiketler :