BBP'li Destici AK Parti'ye mi geçecek?

BBP'li Destici AK Parti'ye mi geçecek?

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Gazetesi GenelYayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın hazırlayıp sunduğu Türkiye Platformu programına konuk oldu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Gazetesi GenelYayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın hazırlayıp sunduğu Türkiye Platformu programına konuk oldu.Destici, Ortadoğu'da gerilimi tırmandıran İslam'a hakaret içeriklifilmden, terörle mücadele ve AK Parti'ye katılımlara kadar birçok konudaki görüşlerini paylaştı.

"BATI, İSLAM'A SAYGILI OLMAYI ÖĞRENMELİ"

İslam dünyasından herhangi bir yazar ya da yönetmenin, bugüne başka hiçbirdine karşı incitici tavır sergilemediğini vurgulayan BBP Lideri Destici,"Çünkü İslam dini ölçü koymuştur. Libya'da ABD Büyükelçisi ve üç güvenlik görevlisinin öldürüldüğü saldırıyı kesinlikle şiddetle kınıyorum fakat Batı'da İslamiyet'e karşı ölçünün korunmadığını görmek lazım. Artık hristiyan alemi de İslam'ın kutsallarına karşı daha duyarlı ve hassas olmalı. Dilerim ki bir daha ne bu şekilde hakaretvari karikatür ve yazı çıkar, ne de Libya'dakinin benzeri hadiseler yaşanır.

"İSRAİL'İ PROTESTOLARDA DİNE HAKARET VAR MIYDI?

"İsrail'de bir camide yapılması düşünülen ve tepkiler üzerine iptal edilenşarap festivali için Türkiye'de yapılan protestolara işaret eden Destici,sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu protestolar sırasında onların kutsallarınakarşı en ufak bir şey yapılmadı, dil uzatılmadı. Direkt İsrail hükümetininyaptığının hata olduğu anlatıldı, bu protesto edildi. Kimse çıkıp da 'Sen camide bunu yaparsan, ben de sinagogda bunu yaparım' gibi bir şey söylemedi. Biz, İslamiyet'in indirilmesinden önce gönderilen peygamberlerede saygılı davranıyoruz. Bu hassasiyeti diğer dinlerin mensuplarından da bekliyoruz."

BBP İDAM İÇİN REFERANDUM YAPACAK

Nuh Albayrak'ın Kürt meselesi ve terörle mücadele konusundaki sorularınıda cevaplayan Destici, Büyük Birlik Partisi olarak yarın 29 ildereferandum yapacaklarını, halka 'PKK'lı teröristler için idam isteyipistemediklerini ve terör örgütüne açıkça destek veren BDP'limilletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılıp kaldırılmamasını'soracaklarını belirtti.Terörle mücadelede idam cezasını önemli bir caydırıcı unsur olarakgördüklerini ifade eden Destici, BDP'lilerin dokunulmazlıklarınınkaldırılması konusundaki eleştirilere ise, "Kanun, yaptıklarına açıkça suçdiyor. O halde hukuk herkese eşit uygulanmalı. Mağduriyet doğurup, buradanyararlanma düşünceleri, hukukun uygulanmasına engel olmamalı" görüşünüdile getirdi.

İRAN VE SURİYE'NİN PKK'YI DESTEKLEYEBİLECEK İSTİHBARAT GÜCÜ YOK

Son dönemde terörün Suriye ve İran destek verdiği için arttığı yönündekigörüşleri de değerlendiren Destici, bu iki ülkenin PKK'yı oluşturangruplar içerisinde ikinci halka olduğunu anlattı.İran ve Suriye'nin zaman zaman PKK'yı desteklediğini ancak, güçlüistihbarat desteği iddiasını gerçekçe bulmadığını belirten Destici, bu ikiülkenin böyle bir gücü olmadığını, bu imkanlara sadece ABD ve İsrail'insahip olduğunu dile ifade etti.

İRAN'LA İLİŞKİLERDE OK YAYDAN ÇIKMAK ÜZERE

Yakın zamanda İran'a ziyarette bulunmayı planladığını da kaydeden BBPLideri Destici, "İran'la ilişkilerimizde ok yaydan çıkmak üzere. Henüz geçkalınmış değil. İran'ın, Suriye düştükten sonra sıranın kendisinegeleceğini düşünmesi ve buna tedbir almaya çalışması normaldir. İran ziyaretimizde hem Tebriz depremi sebebiyle geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunacağız, hem de İran Meclis Başkanı ve Türk-İran dostluk grubu ile biraraya gelip ilişkileri düzeltme yollarını arayacağız. Gerilen ilişkileriki tarafa da büyük zarar verdi. Bir nebze de olsa bunun onarılmasınakatkıda bulunmaya çalışacağız" dedi.

TÜRKİYE 'BAHAR'I GEÇ GÖRDÜ

Arap Baharı'nın ABD ve Avrupa tarafından hayata geçirildiğini de savunan Destici, Türkiye'nin bunu geç gördüğü için sıfır sorun politikasıizlediğini öne sürdü. Destici, İslam dünyasında birlik sağlanmasını Batı'nın ve İsrail'in istemeyeceğini kaydetti.BBP Lideri, bu sebeple Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin önerdiği dört İslam ülkesinin bir araya gelerek Suriye meselesini çözmesinini stenmeyeceğini vurguladı.

"SURİYE'DE KÜRT BÖLGESİ ABD'YE YARAR"

Mustafa Destici, Suriye'nin kuzey sınırı boyunca bir Kürt bölgesininoluşmasının, buradan geçirilecek alternatif bir enerji hattı için ABD veAvrupa tarafından tercih edileceğini iddia etti.Bu şekilde Türkiye'ye bağımlılığın ortadan kalkacağına işaret edenDestici, Türkiye'nin buna izin vermemesi gerektiğini söyledi.Destici, "Birinci Körfez Savaşı sırasında 300 bin Iraklı'nın Türkiye'yegöç etmesi sonucu kuzey Irak'ta PKK terör örgütüne rahatça yerleşebileceğibir alan oluşturulmuştu. Aynı hata Suriye'de de olmamalı. Mutlaka tamponbölge oluşturulmalı. Geçmişte Irak için kırmızı çizgilerimiz vardı. Bakın bugün o çizgiler ne oldu. Bugün de Suriye için yüksek perdeden söylenenşeyler var. Bunun için söylenene değil, yapılana bakmalıyız" uyarısındabulundu.

"KILIÇDAROĞLU O TOPLANTIYI TERKETMELİYDİ"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Lideri KemalKılıçdaroğlu'nun, Sosyalist Enternasyonal bildirisine imza atmasını daeleştirdi. Destici, "Siz nasıl olur da Filistin meselesi ile PKK meselesini aynı tutup, bunların uluslar arası arenaya taşınmasının altına imza atarsınız. Bu çok vahim, asla küçümsenmeyecek, ciddi bir hatadır. Zaten PKK'nın ve BDP'nin yapmak istediği, bu meseleyi meşrulaştırarak uluslar arası arenaya taşıyıp Türkiye'yi sıkıştırmaktır. Ana muhalefetli deri olarak o bildirinin altına imza atarsanız buna meydan vermiş olursunuz. Kılıçdaroğlu o toplantıyı terketmeliydi" tepkisini dilegetirdi.

BBP'YE AK PARTİ'DEN KATILIM DAVETİ VAR MI?

Nuh Albayrak'ın, AK Parti'ye katılımlar ve BBP'ye davet iddiaları ileilgili sorularını da cevaplandıran Destici, "Neden tek partinin çatısıaltında mücadele vermiyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi;"Fakat Türkiye'de ancak demokratik bir siyasi partiler yasası ve seçim kanunu olursa dediğiniz sağlanabilir. Bugünkü yasalarla katkı sağlayamayız, çünkü bugün partilerde belirleyici olan liderlerdir. Numan Beyin kararına saygı duyuyorum, hayırlı olsun diyorum. Numan Bey de,Tayyip Erdoğan Bey de bizim kardeşimizdir. Asla onları incitecek bir şeysöylemem. BBP 20 yıllık geçmişinde çok kritik noktalarda, belki o iktidarın içerisinde yer almaktan daha büyük hizmetler vermiştir. Refah-Yol'un kurulması, 28 Şubat süreci ve 12 Eylül referandumu gibi…Gerektiğinde iktidar partisi gibi sahaya indik. Sonucun bir başka partiye yarayacağını bilsek de, ülke menfaatinin yanında durduk. Birleşme veiltihak konusunda ne BBP'ye yapılmış bir teklif vardır, ne de BBP'nin böyle bir görüşü vardır. Lakin bölücüler hariç, ülkenin menfaati konusundaher parti ile işbirliği yaparız."

AYM, "CUMHURBAŞKANI OLABİLİRSİN, BAŞBAKANI BELİRLEYEMEZSİN" DEDİ

Anayasa Mahkemesi'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi ile ilgili kararını da yorumlayan Destici, "Yüksek Mahkeme, Sayın Erdoğan'a (Sen Cumhurbaşkanı olabilirsin ancak başbakanı tayin edemezsin) demiştir. Benim karardan anladığım bu" diye konuştu.

"CEPHANELİK PATLAMASI AFFEDİLECEK HATA DEĞİL"

Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamasını da değerlendiren BBP Lideri,şöyle devam etti: "El bombalarında pimlerin takılı olması insanın aklına ister istemez sabotaj şüphesini getiriyor. Olayın hemen ardından Afyonkarahisar'a gittim. Bu işin uzmanı olmayan askerler oraya nasıl sokuldu? Orada bize anlatılan, hayatını kaybeden askerlerin 25'inin de içeride olduğu. Bu konu affedilecek bir hata değil. O mühimmat deposu hangi orduya bağlı ise o komutanın istifa etmesi ya da açığa alınması lazım. Biz şehitlerimiz için bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız."

"OLAY YERİNE İKİ HELİKOPTER İNİP KALKTI İDDİASI AYDINLANMALI"

Programda ayrıca, merhum BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili soruşturmadaki son durumu değerlendiren Destici, "Bu olayla ilgili tutuklanan herkes serbest bırakıldı. Bizde 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü' algısını doğuran 6 şüphe var. Birisi 'kurtuldu, geliyor' bilgisi, diğeri tarif edilen yerin aranmaması, üçüncüsü aletlerin sökülmesi...
Diğer üç iddia ise doğrudan: TSK ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile ilgili. Radar kayıtları, oradaki hava hareketliliği ve bir gizli tanığın anlattığı olay yerine ikibuçuk saat sonra iki askeri helikopterin inip kalktığı iddiası… Bu soruların cevabı nasıl verilmiyor? Cihazları sökerken açıkça fotoğrafta görünen kişinasıl serbest bırakılıyor? Birileri bu sürecin kapanmasını istiyor.ihtimali elbette vardır.

Türkiye Gazetesi 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.