BBP'liler Pakistan'a gitti

BBP'liler Pakistan'a gitti

BBP'liler 'Muhsin Yazıcıoğlu Köyü'nün açılışı için Pakistan'a gitti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ve beraberindeki partililer, sel felaketinin ardından zor günler yaşayan Pakistan'da kurulan 'Muhsin Yazıcıoğlu Köyü'nün açılışına katılmak üzere bu ülkeye gitti. Pakistan'da 4 köy daha kuracaklarını belirten Topçu diğer partileri de Pakistan'a yardım yapmaya çağırdı.

Başta insanî yardım örgütleri olmak üzere Türkiye'deki birçok kuruluş, geçen ağustos ayında tarihinin en büyük sel felaketlerinden birini yaşayan Pakistan'a yardımlarını sürdürüyor. Büyük Birlik Partisi de yıkılan bazı köylerin inşası için harekete geçti. Aralarında Genel Başkan Yalçın Topçu'nun da bulunduğu bir grup BBP'li, helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını taşıyacak köyün açılışı için akşam saatlerinde Pakistan'a gitti.

Türk bayraklarıyla uğurlanan grup adına açıklama yapan Genel Başkan Yalçın Topçu, "Amacımız Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kaynaşmış ve birleşmiş, dinde fikirde ve işte bir olmuş Türkistan birliğidir. Bu hayalin gereği olarak biz Kosova'nın dar gününde yanlarında olduk. Makedonya'da, Makedon halkıyla birlikteydik. Bağdat'ta bombalar patlarken, Anadolu'nun bakışını Irak'a taşıdık. Biz Kerkük katliamının yıl dönümünde Kürt kardeşlerimizin yanında olduk. Biz Doğu Türkistan halkının yanındaydık." dedi.

Yaşanan felaket sonrası Pakistan halkının zor duruma düştüğünü anlatan Topçu, "Yapılan incelemenin sonunda Pakistan'da asıl meselenin konut yapmak olduğunun farkına vardık. Biz BBP'liler olarak Pakistan'da 20 hanesi olan ve bir de mescidi bulunan bir köy yapmaya karar verdik. Bu ilk köyün adı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını taşıyacak. Şimdi orada çadır kentlerde oturan kardeşlerimize yarın anahtarlarını teslim edeceğiz. Her anahtarını teslim ettiğimiz kardeşimize ciddi bir harçlık ve keseceğimiz 50 küçükbaş hayvandan et dağıtacağız." diye konuştu.

Kardeş ülke Pakistan'da ayrıca 4 köy daha kurmayı planladıklarını belirten Topçu, "Diğer köylerin ismi Mehmet Akif, Ahmet Yesevi, Şeyh Şamil ve Aliya İzzet Begoviç olacak. Şu ana kadar ikinci köyün de parası hemen hemen tamamlanmış durumda. 3072'ye BIRLIK yazıp 5 Lira da göndererek kampanyaya vatandaşlar katılabilir. Sanıyorum bu büyük millet oradaki diğer köyleri de tamamlamış olacak." ifadelerini kullandı.

Hazine yardımı olmadan Pakistan'a yardım yaptıklarına dikkat çeken BBP lideri, diğer partileri de Pakistan'a yardım etmeye davet etti.
 

Etiketler :