BBP'ye ses bombalı saldırı yapıldı

BBP'ye ses bombalı saldırı yapıldı

Beyoğlu'nda Büyük Birlik Partisi (BBP) mahalle temsilciliği önüne bırakılan ses bombası büyük bir gürültü ile patladı.

Beyoğlu'nda Büyük Birlik Partisi (BBP) mahalle temsilciliği önüne bırakılan ses bombası büyük bir gürültü ile patladı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Parti binasında incelemelerde bulunan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, olayı provokasyon olarak değerlendirdi.

Olay, dün saat 23.30 sıralarında Piri Paşa Mahallesi Yıldırım Aralığı Sokak'ta bulunan BBP Hasköy Mahalle Temsilciliği'nde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği henüz belirlenemeyen bir grup şahıs sokak içinde havai fişek attıktan sonra BBP binasının önüne ses bombası bıraktı. Kısa süre içinde büyük bir gürültü ile patlayan ses bombası çevrede paniğe sebep oldu. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken parti binasının demir kepenklerle kapalı olması büyük çaplı maddi hasar yaşanmasını da önledi. Polis ekipleri sokağın giriş ve çıkışlarına güvenlik şeridi çekerek bütün detayları titizlikle inceledi. Deliller emniyete götürüldü. Terörle mücadele polisleri ve bomba imha uzmanı ekipler de olay yerinde bir süre inceleme yaptı.

"KESİNLİKLE BU PROVOKASYONA GELMEYECEĞİZ"

Olayı duyan partililer, saldırının olduğu sokağa akın etti. BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, emniyet ekiplerinden bilgi aldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karacan, olayın provokasyon amaçlı gerçekleştirildiğini söyledi. Bu tür provokasyonlara gelmeyeceklerinin altını çizen Karacan, "Niye BBP seçilir ki? Dinamik bir yapımız var. Milliyetçilik duygularımız var. Maneviyatçıyız. Ülkedeki gelişmelerde en hızlı refleksi gösteren biziz. Ama bunu biz hep demokratik zemin üzerinde yaptık. Siyasi üslupla nezaketle yapıyoruz. Bizim bu genç ve dinamik yapımızı bir şekilde bu işin içine çekmeye çalışıyorlar. Kesinlikle provokasyon. Rahmetli liderimizin bu konuda nasihatleri var. Kesinlikle bu provokasyona gelmeyeceğiz" diye konuştu.

Daha önce de benzer saldırıların olduğunu hatırlatan Karacan, konuşmasına şöyle devam etti: "Genel merkezimiz tarafından birkaç gün önce bize bu tür saldırıların olabileceğine ilişkin istihbari bilgi geçilmişti. İki gün önce Diyarbakır'daki il başkanlığımıza bir saldırı oldu. İstanbul içinde son bir yıl içinde dördüncü saldırı oldu. Önceki olaylardan sonra arkadaşlarımızı uyarmıştık. Kamera sistemi kurulması yönünde ve güvenlik önlemlerine dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulunmuştuk. Bu işler bir anda olmuyor. Sinsice yapılıyor. Özellikle BBP temsilciliklerinin seçilmesindeki amaç çok dinamik bir teşkilatımız var. Bizi belli ki bir yerlerin içine çekmeye çalışıyorlar. Her zaman olduğu gibi sağduyu ve soğukkanlılığımızı koruyacağız. Hiçbir zaman toplumu kaotik bir ortama sokacak davranışın içinde olmayacağız. Arkadaşlarımıza sahip çıkacağız. Tek tesellimiz ölen ya da yaralanan olmaması. Bundan sonra daha çok dikkat edeceğiz. Buradan bu işi yapan ve onların arkasındakilere mesaj göndermek istiyoruz. Buradan onlara ekmek çıkmaz. BBP teşkilatları son derece şuurlu, geçmişten çok büyük dersler çıkarmış, tecrübeler çıkarmış teşkilattır."

CİHAN

Etiketler :