BDP Diyarbakır eyleminde yalnız kaldı

BDP Diyarbakır eyleminde yalnız kaldı

BDP Kadın Meclisi'nin, Öcalan için düzenlemek istediği eylem, izin çıkmamasının yanısıra yeterli kalabalığın toplanamamasıyla iptal oldu.

BDP Kadın Meclisi'nin, Diyarbakır ve Ankara’da teröristbaşı Öcalan için düzenlemek istediği programı, valilik yasakladığı için polis eyleme izin vermedi. Yasağa rağmen Diyarbakır’da yürüyüş düzenleyeceğini belirten BDP ise yeterli kalabalığı toplayamaması üzerine yürüyüşte ısrar etmedi.

BDP, bir hafta önce açıkladığı ‘Öcalan’a özgürlük için oturma nöbeti’ eylemini, İçişleri Bakanlığı, demokratik çözüm çadırlarındaki eylemleri hatırlatarak yasaklamıştı. Bakanlığın açıklamasına rağmen yürüyeceğini belirten BDP’lilere, Diyarbakır ve Ankara’da polis izin vermedi. BDP ise Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Özgür Yurttaş Derneği’nin önünden, Batıkent’e kadar yürüdükten sonra özgürlük nöbeti tutacağını belirtti.

Diyarbakır polisi Batıkent ile şehrin birkaç noktasında önlem alarak eylem yapmak isteyenlere izin vermeyeceğini belirtti. Eylemin yapılacağı saate kadar herhangi bir kalabalık toplanmadı. Bunun üzerine, BDP Milletvekili Ayla Akat Ata ile BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Batıkent’te önlem alınarak izin verilmesini istedi.

Polis, yasak kararını hatırlatmasına rağmen İl Başkanı Zümrüt ısrar etti. Zümrüt'ün Anneler Günü dolayısıyla ısrar etmesi üzerine görevli polis müdürü, “Ama siz kadınlar için, anneler için bir etkinlik düzenlemiyorsunuz ki. Sizin ne için eylem düzenlediğiniz belli. Bize yardımcı olun diyorsunuz, anneler için olsaydı yardımcı olurduk.” şeklinde cevap verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.