BDP enkaz altında kaldı...

BDP enkaz altında kaldı...

Her konuştuklarında Kürt halkının haklarından bahseden ve Kürtlerin savunuculuğunu yapan BDP, Van depreminde sınıfta kaldı. Bu çarpıcı ayrıntıyı gündeme taşıyan ise Ahmet Hakan oldu.

Her konuştuklarında Kürt halkının haklarından bahseden ve Kürtlerin savunuculuğunu yapan BDP, Van depreminde sınıfta kaldı. Bu çarpıcı ayrıntıyı gündeme taşıyan ise deprem sonrası ırkçı söylemleri sert bir dille eleştiren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan oldu.

Ahmet Hakan, tüm Türkiye Van halkı için seferber olmuşken, Öcalan için dev yürüyüşler düzenleyen, on binleri meydanlara toplama gücüne sahip BDP'ye 'Sen nerdesin?' diye sordu.

İşte Ahmet Hakan'ın bugünkü o yazısı

Faşizme geçit yok

- MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Ağlama sırası onlarda" türü aşağılık mesajlara en güzel cevabı verdi: "Bu soysuzluktur, lanetliyorum".

- Magazin basınında kendisinden "sosyetik güzel" falan diye söz edilen Selin İmer, Şişli Belediyesi'nin yardım çalışmalarına katılıp sırtında koli taşıdı.
- BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın "Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımlarda kardeşlik kokusu var" açıklaması yürekleri ısıttı.
- Üniversiteli bir genç kız, "Annemle Kadıköy Belediyesi'ne gidiyorum, gelen yardım malzemelerinin paketlenmesi için çalışacağız" dedi.
- Depremin hemen ardından üç buçuk soysuzun alçakça mesajlarına sahne olan Twitter, anında toparlandı. Twitter, Van'a yardımın en büyük kahramanı haline geldi.

VAN İÇİN ROCK KONSERİ DÜZENLENDİ

- İstanbul'da "Van için rock" konseri düzenlendi. Şebnem Ferah'tan Aylim Aslım'a, Moğollar'dan Yüksek Sadakat'e rock'ın ağa babaları ve ağa anaları Van için sahne alacak.
- Necati Şaşmaz, Elazığ'daki evini deprem bölgesinde yaşayanlar için açtığını bildirdi.
- Samanyolu televizyonu büyük bir kampanyaya imza attı. Kanal D ise daha büyük bir kampanya için atağa kalktı.
- İstanbul'un belediyeleri yardım yarışı içinde: İlk atağı Şişli Belediyesi yaptı, ardından diğer belediyeler geldi. Depremin vurduğu köylerle dayanışma içine giren Üsküdar Belediyesi takdir topladı.

NEREDESİN BDP?

TAMAM, Van Belediye Başkanı'nın BDP'li olması nedeniyle yardım faaliyetlerinden ve devlet organizasyonundan uzak tutulması doğru değil.
Fakat bir sorun var:
Bölgenin en örgütlü gücü olan BDP'nin deprem yardım faaliyetlerinde ortalıkta gözükmemesine ne diyeceğiz?
Siyasi bir eylem söz konusu olduğunda kendilerini en öne atan milletvekilleri nerede? Öcalan için dev yürüyüşler düzenleyen BDP örgütleri nerede?
On binleri meydanlarda toplama gücüne sahip BDP önderleri nerede? Devletten bağımsız onca işi başaran bu parti, devletten bağımsız bir yardım kampanyasının öncülüğünü yapamaz mıydı?
- Eşi şehit olan bir kadın, "Eşimin şehit maaşını Van'a gönderdim" dedi.
- Nişantaşı'ndaki tüm restoran ve kafelerin bir günlük cirolarının deprem bölgesine gönderilmesine karar verildi.
Hangisinden söz edeyim? Saymakla bitmez ki...

* * *
Velhasıl-ı kelam...
Bir büyük iyilik hareketi yurdumuzu baştan aşağı kuşattı.
Türkiye, yardımseverliğin kampanya alanı haline geldi.
Depremin hemen ardından bazı mecralarda ortaya çıkan akıl tutulması, vicdan körelmesi, merhamet yoksunluğu ve cehalet histerisi, tarihinin en büyük mağlubiyetini aldı.
Ortaya çıkan müthiş kardeşlik vurgusu, muazzam barış tutkusu, muhteşem iyilikseverlik atağı, devasa yüce gönüllülük taşkını...
Alçaklığı, ayrımcılığı, ırkçılığı ezip geçti, zerresini bile bırakmadı.
Sebep olanlara bin selam...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.