BDP karargahında suikast planı

BDP karargahında suikast planı

İstanbul’da çok sayıda kundaklama olayına karışan PKK’lılarla ilgili iddianame hazırlandı.

Sanıkların gazeteci Mehmet Metiner ve Candaş Tolga Işık’a suikast düzenleyeceği bilgisi de var. AK Parti Adıyaman Milletvekili ve gazeteci Mehmet Metiner’e suikast yapılması iddiası ve İstanbul’da çok sayıda aracın kundaklanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 65’i tutuklu 72 sanık hakkında “terör örgütü üyesi olma’’, “patlayıcımaddeylemala zarar verme’’ suçlarından 7,5 ile bin 14 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle iddianame hazırlandı.

PKK’NIN GENÇLİK KOLU

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali Haydar tarafından hazırlanan 115 sayfalık iddianamede, zanlıların terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasında yer aldıkları, kapatılan DTP’nin legal gençlik kolları iken BDP’nin kurulmasıyla isim değiştirerek Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) olarak işlevini sürdürdüğü belirtildi.



SES KAYDI VAR

DYG’liörgüt üyelerinin 27 ve 30 Ocak 2011 tarihleri arasında Beyoğlu’nda BDP İl Başkanlığı binasında yaptığı toplantıda İstanbul’da şiddet eylemlerinin artırılması kararı alınmış. Bu çerçevede her gece 500 araç yakma, molotofkokteyli atma ve izinsiz gösteri düzenlenmesi kararlaştırılmış. Bu toplantılardan birinde, ayrıca şimdi AK Partimilletvekili olan gazeteci Mehmet Metiner ile gazeteci Candaş Tolga Işık’a yönelik eylem yapılması kararına varılmış. Savcılık iddianamede konuyla ilgili toplantının ses kayıtlarına yer veriyor.

100 ARAÇ YAKTILAR

Kararları uygulamaya sokan örgüt mensupları İstanbul’un çeşitli ilçelerinde 100 aracın yakılmasından, 2 aracın yakılmaya çalışılmasından ve Maltepe’deki birmarketemolotofkokteyli atılmasının da dahil olduğu 26 eylemden sorumlu tutuluyor. 11 Şubat’ta başlatılan operasyonlarla eylem talimatını veren, eyleme karışan 72 kişinin yakalandığı, ardından araç kundaklama olaylarının sona erdiği bildirildi. Zanlı Kutbettin Güllü ile diğer 5 kişinin verdikleri bilgi ve sağladıkları yarar karşılığında etkin pişmanlıktan yararlandırılması talep edilen iddianamede, diğer sanıklar hakkında 7,5 yıl ile bin 14 yıl arasında hapis cezası isteniyor.



Ağabeyinin arkadaşı çıktı

Zanlıların 20 Mart 2009 ile 21 Nisan 2011 tarihleri arasında çok sayıda eyleme de karıştığı ifade edilen iddianamede, yakalananlar arasında bulunan Kutbettin Güllü’nün, AK Parti Adıyaman Milletvekili ve gazeteci Mehmet Metiner’e suikast yapılması planı içerisinde yer aldığı kaydedildi. Güllü’nün kendisine verilen parayla suikast için silah satın aldığı, birkaç kez Metiner’in çalıştığı gazetenin önünde beklediği ancak daha sonra Mehmet Metiner’in, ağabeyinin arkadaşı ve inançlı insan olmasını sebep göstererek eylemden vazgeçtiği ifadelerine yer verilen iddianamede, zanlının bu olayın ar dından BDP il binasına da gitmediği ifade edildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.