BDP kendine yeni isim arıyor

BDP kendine yeni isim arıyor

Kongre çalışmalarını sürdüren BDP, isim değişikliğine gidiyor. Halk toplantılarından yeni isim için önerileri alınıyor.

4 Eylül'de yapacağı 2. Olağan Kongresi ile hem yeni yönetimini belirleyecek hem de demokratik özerklik, yeni anayasa, meclise dönüp dönmeme, çatışmalı süreç, çatı partisi gibi önemli konularda politika belirleyecek olan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), kongre çalışmalarını sürdürüyor. Parti, söz konusu gündemlerin yanı sıra isim değişikliğini de gündemine aldı.

İSİM ARANIYOR

İsminin Büyük Birlik Partisi'ne (BBP) benzediğini düşünen ve 12 Haziran seçimlerinde bağımsız adayları desteklemiş olmasına rağmen ulaşamadığı önemli bir kesimin oyunu yanlışlıkla BBP'ye verdiği bilgisine ulaşan BDP, bu kongrede isim değiştirecek.

Kongre hazırlık toplantılarında öneri almaya başlayan BDP, özellikle batı metropollerinde oyunun hangi oranlarda BBP'ye kaydığını da kitlesiyle paylaşıyor.

CİNSİYET KOTASI

BDP yeni yönetimini oluşturmak için yürüttüğü çalışmada kadın temsiline de özel önem veriyor. BDP içinde bile, "egemen erkek anlayışın, siyaset yürüten kadınları zorladığına" işaret edilen genelgede, yüzde 40 kotanın da kadın kotası değil cinsiyet kotası olduğuna ilişkin özel bir vurgu yer aldı.

NTV 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.