BDP kongresinde bildik görüntü

BDP kongresinde bildik görüntü

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 1. Olağanüstü Kongresi, çalışmalarına başladı. Apo Posteri açıldı, PKK lehine slogan atıldı.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 1. Olağanüstü Kongresi, çalışmalarına başladı. Kapatılan DTP kongrelerindeki görüntüler bugün de yaşandı. Terör örgütü PKK lehine slogan atılırken, Apo posterleri açıldı.

Ahmet Taner Kışlalı Salonu'ndaki kongrede, Divan Başkanlığına BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır seçildi. Bayındır, divan başkanı seçilmesinin ardından yaptığı Kürtçe konuşmayı daha sonra Türkçe olarak tekrarladı.

Türkiye'de bugün itibarıyla daha fazla barışa ve demokrasiye ihtiyaç olduğunu söyleyen Bayındır, ülkede demokrasi damarlarının tıkandığını savundu. Bayındır, damarların bir an önce açılması için by-pass gerektiğini savundu.

Terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu ''Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması''na yönelik yürütülen soruşturmaya da değinen Bayındır, ''(Demokrasi) diyorsunuz, (egemenlik milletin) diyorsunuz. Bu belediye başkanlarını millet seçmedi mi? Bu durumu yaratanlar halkın vicdanlarında mahkum edildiler'' diye konuştu.

BDP Genel Başkanı Demir Çelik, salona aralarında Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak'ın da bulunduğu BDP milletvekilleriyle geldi.

İstiklal Marşı'nın okunmadığı kongrede, saygı duruşunda bulunuldu.

''Demokratik Siyaset İçin Demokratik Katılım'' sloganıyla yapılan kongrenin gerçekleştirildiği salonda kürsünün arkasına, parti flaması ve Türk bayrağı asıldı.

Salonda, ''Yaşasın emekçilerin birliği, halkların kardeşliği'' yazılı pankartın yanı sıra, Dersim olayları sonrası idam edilen Seyit Rıza'nın ''Yalan ve hilelerinizle baş edemedik, bu bize ders olsun. Ama biz de sizin önünüzde diz çökmedik, bu da size ders olsun'' şeklindeki sözünün pankart olarak asıldığı görüldü.

Terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu ''Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması''na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında göz altına alınan belediye başkanlarının elleri kelepçeli fotoğrafı da büyütülerek salona asıldı. Operasyonda tutuklanan belediye başkanlarının isimleri de anons edildi.

Kürtçe türkülerin çalındığı salonda bulunanlar, sık sık Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı.

İzleyicilerin oturduğu bölümde bazı kişiler, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterleri ve terör örgütünün renklerinin bulunduğu bez parçaları açtı. Salondakiler bu sırada terör örgütü elebaşı lehine Kürtçe slogan attı.

Kongrede, 457 delege genel başkan ve partinin yetkili organları için oy kullanacak. (AA)

Etiketler :