BDP millet vekillerinden savaş tehditi!

BDP millet vekillerinden savaş tehditi!

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, bir PKK'lının cenaze töreninde iç savaş tehditi yaptı,

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, geçtiğimiz şubat ayında çıkan çatışmada öldürülen PKK’lı Ferdane Kına cenazesinde yaptığı konuşmada Türkiye'yi adeta açık açık tehdit etti.

İç savaşın ayak seslerinin duyulduğunu belirten Milletvekili Kurt, bu durumda ordunun da bölüneceğini söyledi. Milletvekili Kurt, 'Başbakan Erdoğan’dan önce 12 başbakan Kürtleri şiddet yoluyla bitirmeye çalıştı. 22 içişleri bakanı senin döneminden önce senin hükümetinden önce aynı şeyi söyledi. 9 genelkurmay başkanı Kürtleri, Kürt özgürlük hareketini bitirmeye çalıştı. Ama bu isteklerine kavuşamadılar' dedi.

‘Eğer aklını başına almazsan...'

Kürt halkının direnci onları tarihin çöplüğüne gönderdi. Ey Erdoğan, 28 yıldır Kürdistan dağlarında süren bu savaş, eğer aklını başına almazsan "Kürdistan" sokaklarına, Türkiye’nin metropollerine taşınmak üzeredir. Bunu bir tek tanımı vardır bu bir iç savaştır. Türkiye ’de bir iç savaşın ayak sesleri bu coğrafyadan duyulmaya başlandı.

Eğer bu güne kadar Türkiye de bir iç savaş olmamışsa bilinmelidir ki; Kürt siyasetinin sağduyulu yaklaşımındandır. Ama Kürtlerin sabır taşı çatladı. Bıçak kemiğe dayandı. Bu süreçten sonra Kürtlerin direnmekten başka yapabileceği hiçbir şey yok. Böyle devam ederse açık ve net söylüyorum bir iç savaş durumunda Türkiye ’deki ordu ikiye bölünecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.