BDP, o konuda kararsız mı?

BDP, o konuda kararsız mı?

BDP'nin 2. İmralı heyetinde kimlerin yer alacağı, yine cevabını bulamadı. Sinop'ta yaşanan provokasyonun faturasını ise AK Parti ve CHP'ye çıkarıldı.

"BDP 'nin 2. İmralı heyetinde kimler yer alacak?" Başbakan Erdoğan, kendilerine henüz resmi bir başvuru gelmediğini söyledi. BDP EşbaşkanıGültan Kışanak ise Adalet Bakanlığı'nın kapısını ne zaman çalacaklarını açıklamadı.

 
Gültan Kışanak: "BİZ PARTİ OLARAK GEREKLİ OLUMLU TUTUM İÇİNDEYİZ, UMUYORUM EN KISA ZAMANDA BİR HEYET İMRALI'YA GİDECEKTİR. KONUYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR." 
 
Başvurunun gecikmesi, "İsimler üzerinde mutabakat sağlanamadı mı?" sorunu bir kez daha gündeme getirdi. Ancak Kışanak, önerdikleri son listenin değişmediğini işaret etti.
 
Kışanak'ın gündeminde BDP'nin Sinopziyaretinde çıkan olaylar da vardı. Kışanak, "Programı önceden bildirmemize rağmen İçişleri Bakanlığı gerekli önlemleri almadı" dedi. 
 
Kışanak: "GÖRÜNTÜLERİ KARE KARE İZLESİNLER. ONLARIN İÇİNDEN BELKİ OGÜN SAMASTLAR ÇIKABİLİR. ÖNLEMiNİ ALSINLAR ."
 
BDP Eşbaşkanı Sinop'ta yaşananlardan CHP 'yi de sorumlu tuttu: 
 
"SİNOP'UN CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI AÇIKÇA KIŞKIRTICI BEYANLARDA BULUNMUŞTUR. BU MANİDAR DURUMU, CHP'NİN SOSYAL DEMOKRAT PARTİ OLDUĞU ZANNEDENLERİN DİKKATİNE SUNUYORUZ. SİZE SOSYAL DEMOKRAT FALAN DENİLEMEZ."
 
Kışanak'ın CHP'ye eleştirisi sadece bu konuyla sınırlı kalmadı. Kışanak, Kılıçdaroğlu'nu soykırımcı olmakla suçladı:
 
"KILIÇDAROĞLU, "ANADİLDE EĞİTİM BÖLER" DİYE BİR CÜMLEYİ SARF ETTİ. ÜSTELİK KENDİ DİLİ OLAN ZAZACA KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ DİLLER ARASINDAYKEN. BUNUN ADI SOYKIRIMDIR."
 
Anadilin anayasada güvence altına alınması gerektiğini savunan Kışanak, 4. yargı paketinin yetersiz olduğunu söyledi; terörle mücadele yasasının tamamen kaldırılmasını istedi...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.