BDP'den bir çocuk istismarı daha

BDP'den bir çocuk istismarı daha

Terör örgütü PKK ve KCK tarafından düzenlenen yasadışı gösterilerde çocukların kullanılmasını eleştirmek yerine destekleyen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) okulların açılışı sırasında da siyasi ve ideolojik eylemleri için çocukları kullanmıştı.

Sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında taraftarlarını KCK örgütü tarafından uygulanan alternatif Cuma namazı kılmaya yönlendiren BDP, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na da için de alternatif kutlamalar yapmaya hazırlanıyor.

Batman Belediyesi ile Eğitim-Sen tarafından düzenlenecek alternatif çocuk bayramında 17 çocuk parkının açılışı yapılacak ve uçurtma şenliği gerçekleştirilecek. Kutlamalara çocukların yöresel kıyafetleriyle katılacağı ve Kürtçe şarkılar eşliğinde çeşitli etkinlikler düzenleneceği belirtildi.

Kutlamaların alternatif bir çocuk bayramı olacağını belirten Batman Belediye Başkan vekili Serhat Temel, çocuk bayramında Kürt çocuklarının kendi kıyafetleri ve kendi dilleri ile şarkılar söyleyeceğini ifade etti. Temel, "Hafta sonu 23 Nisan çocuk bayramını kutlayacağız. Sabah Resmi kutlamalara katılacağız. Sonra alternatif kutlamalara katılacağız. Ayrıca 23 Nisan'da çocuklar için 16 çocuk parkını açarak binlerce balonu gökyüzüne salacağız. 24 Nisan'da da yüzlerce çocuğun katılımı ile uçurtma şenliği gerçekleştireceğiz. Kürt çocukları kendi renkleri, ana dilleri ve kıyafetleri ile 23 Nisan'ı kutlayacak." şeklinde konuştu.

Kutlanacak alternatif 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı ile ilgili basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen, Batman Kadın sekreteri Hava Ergin ise Türkiye'nin çocuk bayramı kutlanan tek ülke olduğunu ancak çocuklara verilen önem konusundaki gerçekliğin dillendirildiği gibi olmadığını ileri sürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.