BDP'den duymak istediğimiz açıklamalar

BDP'den duymak istediğimiz açıklamalar

Kaplan, 'Bayrakla, resmi dille, sınırlarla ilgili problemimiz yok. Hiçbir güç 75 milyonu birbirinden ayıramaz' dedi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü üyesi öğrencilerini kabul ederek sorularını yanıtladı. Kaplan, TBMM'nin Kürt sorununu çözmek gibi tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

HİÇBİR GÜÇ 75 MİLYONU BİRBİRİNDEN AYIRAMAZ

30 yıldır devam eden çatışmalı sürecin Türkiye'ye çok şey kaybettirdiğini ifade eden Kaplan, Türkiye'nin sınırlarının bütünlüğü içinde çözümden yana olduklarını söyledi. Kaplan, "Bayrakla, resmi dille, sınırlarla ilgili hiçbir problemimiz yok" diye konuştu.

"Çok kültürlü, çok dilli Türkiye" anlayışının kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Kaplan, "Türkçe, ortak dilimizdir" diye konuştu. Kaplan,"İnanın hiçbir siyasi parti, hiçbir güç 75 milyonu birbirinden ayıramaz. Biz eşit, özgürlükçü, adaletli bir ülkede yaşamak istiyoruz" dedi. Kaplan, bir soru üzerine, Türkiye'nin Suriye'de taraf değil hakem olması gerektiğini vurgulayarak, "Eğer taraf olursa bertaraf olur" ifadesini kullandı.

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERCE YAPILAN SORUŞTURMALAR GERÇEKÇİ DEĞİL

Kaplan, tutuklu milletvekillerine ilişkin soru üzerine de 8 parlamenterin tutuklu kalmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu öne sürdü. Özel yetkili mahkemelerin "Türkiye'nin ayıbı" olduğunu iddia eden Kaplan, "Türkiye'de adalet, kanayan yaradır" dedi.

Tutuklu milletvekillerinin mazbatayı aldıktan hemen sonra Meclis'te olmaları gerektiğini dile getiren Kaplan, gelen bir not üzerine toplantıya iki dakika ara verdi. Kaplan, döndükte sonra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in aradığını ve yarın 9.30'da tutuklu milletvekilleriyle ilgili toplantıya çağırdığını bildirdi.

Kaplan, "28 Şubat soruşturmasına" ilişkin bir soru üzerine de "Darbeler soruşturulmalı ama özel yetkili mahkemeler tarafından yapılan soruşturmalar adaletli ve gerçekçi değil. 28 Şubat neden sadece hükümetle sınırlı tutuluyor? Ortada Akın Birdal'a sıkılan kurşunların müsebbipleri var. 1990'lardaki faili meçhuller var. Fırat'ın ötesi var. Özel yetkili mahkemeler, bu alanlara niye girmiyor?" diye sordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.