BDP'li Baydemir'den kritik çağrısı

BDP'li Baydemir'den kritik çağrısı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 3 PKK'lı kadının cenaze törenlerinin yapılacağı Batıkent Meydanı'ndaki çalışmaları denetledi. Baydemir ateşkes çağrısı yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile  3 PKK'lı kadının cenaze törenlerinin yapılacağı Batıkent Meydanı'ndaki çalışmaları denetledi.

Burada gazetecilere çok önemli açıklamalar yapan Baydemir bir çağrıda bulundu. Cenazede provokasyon olmayacağını bir kez daha yenileyen Baydemir, 'ateşkes'le ilgili olarak şunları söyledi:

"Belki benim haddim değil, belki benim işim de görevimde değil ama hükümete, devlete, Türk ve Kürt halkına son bir kez çağrıda bulunmam gerekirse bu tür provokasyonları boşa çıkarmanın, önlemenin en etkin yolunun olabilecek en kısa zamanda Kürt muhalefetiyle hükümetin yada devlet yetkililerinin aynı anda, aynı zamanda, aynı dakikada ateşkes ilan etmesidir" diyen Baydemir, şöyle devam etti:

Operasyonlarla, eylemlerin durduğunu aynı anda deklare etmesidir. Böylelikle ancak bu tür provokasyonların önü kesilir, durdurulabilinir. Bu saldırıyı, bu provokasyonu gerçekleştrenler öyle görünüyor ki bu saldırıyla da son bulmayacak gibi. Bunu boşa çıkarmanın en etkin yolu aynı anda askeri operasyonların ve eylemlerin durmasıdır. Böyle bir temenni ve çağrımı yenilemek istiyorum. Özgürlüğün adaletin ve eşitliğin ilan edildiği Paris şehrine büyük bir gölge düşürmüştür."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.