BDP'li belediye başkanları görevden alındı

BDP'li belediye başkanları görevden alındı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi ile Bitlis'in Hizan ilçesi Kolludere Beldesi'nin BDP'li belediye başkanları, 10'ar aylık hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanması nedeni ile İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

BDP'nin Yüksekova İlçesi Belediye Başkanı Ruken Yetişkin ile Hizan İlçesi'nin Belediye Başkanı Lezgin Bingöl görevlerinden alındı.

Yargıtay, Yetişkin ve Bingöl hakkında İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde verilen "terör örgütü propagandası yapmak" gerekçesi ile verilen 10'ar ay hapis cezasını geçtiğimiz yıl Mayıs ayında onamıştı.

Dava, Yetişkin ve Bingöl'ün 16 Mayıs 2004 tarihinde İstanbul'da düzenlenen Gençlik Şöleni'nde yaptıkları konuşmalar nedeni ile açılmıştı. Onama nedeni ile Yetişkin 5 Aralık 2010'da, Bingöl ise 20 Ekim 2010'da tutuklanarak Bitlis E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

DANIŞTAY: BELEDİYE BAŞKANLIĞI YETERLİLİĞİNİ YİTİRDİLER

Danıştay 8'inci Dairesi de Bitlis E Tipi Cezaevi'nde hükümlü bulunan Yetişkin ve Bingöl'ün belediye başkanlığı görevlerini yürütme yeterliliğini yitirdiğine hükmetti. Alınan bu karar doğrultusunda da İçişleri Bakanlığı BDP'li başkanları görevden aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.