BDP'li Karakaş'tan korkunç sözler

BDP'li Karakaş'tan korkunç sözler

Obama'nın 1915 olayları için söyledikleri tartışıyırken BDP'li vekil resmen Türkiye'nin soykırım yaptığını iddia etti.

 

 Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, 1915'te Ermenilerin katliama tabi tutulduğunu ileri sürerek Türkiye'nin özür dilemesi gerektiğini söyledi.

BDP Denizli İl Kongresi bugün Taç Düğün Salonu'nda yapıldı. Mehmet Ali Doğan'ın tek listeyle seçime girdiği 67 delegenin oy kullandığı kongrede, salona BDP bayrakları dışında hiçbir bayrak asılmadı. Divan başkanı hem Türkçe hem de Kürtçe yaptığı konuşmada, saygı duruşunda bulunan katılımcılarla zafer işareti yaptı.

TÜRKİYE NE ESKİ TÜRKİYE NE DE KÜRTLER...

BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş da konuşmasının ilk bölümünü Kürtçe yaptı. Nezir Karabaş, Türkiye'nin çocuklara şiddet uygulanan ülkelerden biri olduğunu söyledi. Türkiye'nin başta aileler olmak üzere okulda veya yaşamın 17-18 yaşına gelinceye kadar çocukların en fazla şiddet, taciz ve tecavüze uğradığı bir ülke olduğunu belirten Karabaş, "Kürtlerin siyasal mücadelesini, Kürtlerin direnişini, iradesini kıramayan devletin, özellikle çocukları üzerinden iradesini kırma, çocukları rehin alıp Kürtleri tehdit etme politikası sonucu en fazla çocuğu yaşı kadar cezaevine atan ülke durumundadır. Böyle bir ülkede, ülkenin başta cumhurbaşkanı ve başbakanı çıkıp hamasi nutuklar atıyor. Kısa süreli 15 dakikalığına kendi koltuklarında oturtup bu korkunç her alanda çocuğun korunmadığı gerçekleri gizlemeye çalışıyor. Artık dünya ne eski dünya, ne Türkiye eski Türkiye, ne Kürtler eski Kürt'tür. Bu gerçekleri balçıkla sıvayamazsınız" dedi.

ERMENİLER KATLİAMA TABİ TUTULDU

1915 yılında Ermenilere katliam yapıldığını ileri süren BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, şöyle konuştu: "1915 yılında sayısı çok önemli değil, Ermeniler ve bir çok tarihçi 1.5 milyon, Türkiye resmi anlamda 300-500 bin diyor. Sonuçta milyonun üzerinde Ermeni katliama tabi tutuldu. Yerinden yurdundan söküldü. Kadın çoluk çocuk denilmeden Türkiye'nin her tarafından çünkü Ermeniler her ne kadar bölgede Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşıyor olsa bile, Türkiye'nin istisnasız her tarafında yaşıyordu."

"ERMENİLER KATLEDİLDİ"

Türkiye'nin her tarafından milyon üzerinde Ermeninin yerinden yurdundan edilip Suriye çöllerine sürüldüğünü anlatan Karabaş, sözlerine şöyle devam etti: "Bir çoğu Teşkilat-ı Mahsusa tarafından katledildi. Bir çoğu malını mülkünü almak için çeşitli kesimler tarafından öldürüldü, bir çoğu yolda yaşamını yitirdi. Türkiye, bu gerçek leri kendi içinde tartışıp değerlendirip, dünyanın bir çok çağdaş ülkesinin yaptığı gibi, bu gerçekleri gün ışığına çıkarıp özür dileme yerine, hâla bu olayı yaşanmamış gibi yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 3 halka özür borcu var. Ermeni halkına o katliamı yaşattığı için, Kürt halkına bazı günahlarda ortak ettiği için, Türk halkına da 90 yıldır gerçekleri ters yüz edip onlardan gizlediği için özür borcu var."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :