BDP'li Kışanak'tan şok sözler

BDP'li Kışanak'tan şok sözler

Kışanak'tan skandal sözler: Kanlı günler geldi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması yapıldı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, burada yaptığı konuşmada KCK'nın eylemsizlik kararına son verdiğini, bundan sonra dökülen her damla kanın sorumlusunun AKP Hükümeti olacağını ileri sürdü.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması yapıldı. Kutlamaya BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Iğdır Milletvekilli Pervin Buldan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri ve kadın kurum temsilcileri katıldı.

Katılımcılara hitap eden BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, KCK'nin 13 Haziran'dan bu yana sürdürdüğü eylemsizlik kararını dün sona erdirdiğini hatırlattı. Kışanak, bu karardan sonra dökülen her damla kanın ve bu topraklarda yaşamını yitirecek her canın sorumlusunun AK Parti Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacağını vurguladı. Önümüzdeki seçimde Başbakan Erdoğan'ı iktidardan indireceklerini savunan Kışanak, "Bu başbakan 8 yıldır Ankara'da koltuğuna oturmuş sadece saltanat sürüyor. Barış çabalarımızı boşa çıkartmak için uğraşıyor. PKK'nın ilan ettiği tek taraflı ateşkes sürecini son bir kez daha boşa çıkartmak için uğraştılar. Ve dün KCK yaptığı açıklamada 'artık eylemsizlik sürecinin bir anlamı kalmamıştır' dedi. Bundan sonra bu topraklarda dökülecek her damla kanın sorumlusu Tayyip Erdoğan'dır. Toprağa düşen her canın katili Tayyip Erdoğan'dır." dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in açıklamalarına cevap veren Kışanak, şöyle devam etti: "Cemil Çiçek diyor ki 'biz pazarlık yapmıyoruz'. Hadi oradan, hadi oradan. Seni kimsin bizimle pazarlık yapacaksın? Bir halkın dili, kimliği, kültürü zaten pazarlık konusu olamaz. Sen kimsin bunları pazarlık edeceksin bizimle? Biz işte meydanlarda direne direne, mücadele edene ede bu haklarımızı kazanacağız, özgürlüğe yürüyeceğiz, demokratik özerk Kürdistan'ı inşa edeceğiz. Sen kim oluyorsun da bizi durduracaksın? Kim oluyorsun Cemil Çiçek?"

Polislerin kadınları alana almamak ve bıktırmak için barikat kurduğunu öne süren Gülten Kışanak, "Bu ülkede her gün 5 kadın katlediliyor. Nerede sizin güvenliğiniz? Bu mu güvenlik anlayışınız?" diye sordu. Kışanak, "Bu ülkede her gün kadınlar taciz ve tecavüz ediliyor. Baskı, şiddet görüyor. Nerede sizin devletiniz? Güvenlik anlayışınız bu mu? Onlar bizi mücadelemizden vazgeçirmek için uğraşıyorlar. Önümüze barikat kuruyorlar. Ancak bizler erkek egemen anlayışını alaşağı edene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Her gün kadınlar emniyete gidip 'Beni koruyun beni öldürecekler' diye başvuruyor. Ama kadınları korumuyor. Devlet, kadınları korumayarak bu zihniyetin ortağıdır. Yargı, emniyet bir bütün kadın katliamlarının suç ortağıdır." dedi.

Kışanak, "AKP'nin tutumu ortadır. Almanya'ya giden Başbakan oradaki Türklere 'önce Türkçe öğrenin' diyor. Ama bize gelince 'Kürtçe'yi unutun, hayatın her alanında Türkçe konuşun' diyor. Bu bizim Başbakanımız olamaz. O gitsin Almanya'da Markel'in yardımcısı olsun ve oradaki Türklerin haklarını korusun." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :