BDP'li müşahit'ten sandığa müdahale

BDP'li müşahit'ten sandığa müdahale

BDP'li müşahit seçmene engel olmak istedi, 4 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da BDP'nin görevlendirdiği bir müşahit, Mardinkapı İlköğretim Okulu'nda oy kullanmak isteyen bir bayana engel olmaya çalıştı. Bayanın karşı koymasıyla yaşanan gerginliğe PKK'ya yakın olan Özgür Yurttaş Derneği'den gençler de karıştı. Gerginliğin büyümesi üzerine olay yerine gelen polis 4 kişiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır'da oy verme işlemi genel olarak sakin geçiyor. Ancak Sur ilçesinde bulunan Mardinkapı İlköğretim Okulu'nda tatsız bir olay yaşandı. Seçmene baskı yapıldığı ihbarlarının sık sık yapıldığı okulda güvenlik güçleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Okul içine giremeyen polis, dışarıda güvenliği sağlıyor.

Yeşil kartıyla oy kullanmaya gelen bir kadına, salon başkanı kimliğini ispatladığını belirterek oy kullanmasında sakınca olmadığını dile getirdi. Ancak BDP'li bir müşahit yeşil kartla oy kullanılamayacağını belirterek engel oldu. Bayan da kimliğini getirdikten oyunu kullanmak istedi, ancak ikinci kez müşahit engeline takıldı. Kadının müşahitten şikayetçi olması üzerine okula polis çağrıldı.

Bu sırada müşahit de okul yanında bulunan ve terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinan Özgür Yurttaş Derneği'nden gençleri çağırdı. Okul bahçesinde yaşanan gerginliğe polis müdahale ederek 4 kişiyi gözaltına aldı. Polis, okul bahçesini boşaltarak vatandaşların oylarını kullanmalarını sağladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :