BDP'li Sırrı Sakık'a yanıt verdi

BDP'li Sırrı Sakık'a yanıt verdi

CHP lideri Deniz Baykal, BDP'li Sırrı Sakık'ın '20 militan" iddiasına CHP lideri Deniz Baykal'dan yanıt gecikmedi: "Böyle bir şey sözkonusu olamaz. Teröre bulaşanlar muhatabımız olamaz."

 

''NE GENEL BAŞKAN OLARAK, NE DE PARTİMİN YETKİLİ ORGANLARI, TERÖRE BULAŞMIŞ BİR KİMSENİN CHP İÇİNDE YER TUTMASI ÖNERİSİNİN MUHATABI OLMAYI KABUL ETMEYİZ''

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın iddialarına, ''Ne Genel Başkan olarak, ne de partimin yetkili organları, bir şekilde teröre bulaşmış bir kimsenin CHP içinde yer tutması önerisinin muhatabı olmayı  kabul etmeyiz'' diye karşılık verdi.

Deniz Baykal, TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verdikleri gensoru önergesinin görüşmelerinin bir bölümünü kuliste, milletvekili ve gazetecilerle izledi.

Kuliste, Sakık'ın, Genel Kuruldaki ''CHP barajın altında. Sayın Genel Başkanı'nız bize elçi gönderdi 'Sizinle ittifak yapmaya hazırız, Türk'ü, Sakık'ı, Yurttaş'ı kaldıramam, ama bana 20 militan gönderin onları aday edeyim' dedi'' şeklindeki açıklamasını dinleyen Baykal, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 Baykal, Genel Başkan olarak, böyle bir talimat verip, çalışma yapmasının söz konusu olmadığını belirterek, ''Siyasi yaşamım boyunca, ne ben, ne benim yönetimimdeki CHP, hiçbir şekilde terörle ilişkili, hiçbir kişi ya da partiyle ilişki kurmasını bırakın, projesini, düşüncesini bile aklından geçirmemiştir'' dedi.

Siyasi mücadelelerinin, siyaseti terörden ayırma temeli ilkesinde geliştiğini dile getiren Baykal, bunun, kendileri için temel siyasi ahlak meselesi olduğunu vurguladı.

 Baykal, hiçbir siyasi çıkar düşüncesiyle, bunun ihlaline göz yummalarının söz konusu olmadığını ifade ederek, ''Ne Genel Başkan olarak, ne partinin yetkili organları, bir şekilde teröre bulaşmış bir kimsenin, CHP içinde yer tutması önerisinin muhatabı olmayı bile kabul etmeyiz. Terör konusu, bizim için siyasi çıkar konusu değildir. Terörle mücadele, demokrasi anlayışımızın, siyasi kimliğimizin özüdür'' diye konuştu.

Haber 7-AA

Etiketler :