BDP'liler AK Parti'li adaylara saldırdı

BDP'liler AK Parti'li adaylara saldırdı

AK Parti Manisa milletvekili adayları ve partililer, Nurlupınar'da seçim bürosu açtıktan sonra Kazım Karabekir Mahallesi'nde vatandaşlara karanfil dağıttılar. Bu sırada BDP'li bir grup, AK Partili'lere saldırdı

AK Parti Manisa Teşkilatı tarafından seçim çalışmaları kapsamında doğu kökenli vatandaşların yaşadığı Nurlupınar'da seçim bürosu açıldı. Törene AK Parti 5. sıra milletvekili adayı Selçuk Özdağ ile 6.sıra milletvekili adayı Sait Han Bakşi'nin yanı sıra İl Başkanı Murat Baybatur, Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli ve çok sayıda partili katıldı. Nurlupınarlılar da açılışa büyük ilgi gösterdi. Milletvekili adayları ve partililer seçim bürosunun açılışının ardından Nurlupınar Mahallesi'ndeki kahvehaneleri ve çeşitli işyerlerini ziyaret ederek vatandaşlara karanfil dağıttılar. Partililer, yine doğu kökkenli vatandaşların yaşadığı Kazım Karabekir Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçtiler. Yol üzerindeki BDP'nin seçim bürosuna da uğrayan milletvekili adayları, o sırada seçim bürosu önünde bulunan BDP'nin desteklediği Manisa Bağımsız Milletvekili Adayı Nizamettin Öztürk ve BDP'li yöneticilerin elini sıkarak, selamlaştılar.

 

Bu sırada bazı BDP'liler, "Müslüman mahallesinde salyangoz satamazsınız" diyerek çıkıştı. Bunun üzerine Selçuk Özdağ gülümseyerek, "Hepimiz Müslümanız. Bu vatan hepimizin, hep birlikte yaşayacağız" diyerek cevap verdi. AK Partililer kalabalık bir grup halinde kahvehaneleri ziyaret ederek, vatandaşlara karanfil dağıtırken, bu sırada BDP'nin seçim minibüsü partililerin arasından müzik çalarak geçti. İlerideki bir kahvehanede bulunan BDP'li grup ise, alkışlarla BDP'nin minibüsünü karşıladı. Kahvehanedeki grup, dışarıya çıkarak AK Partililere doğru sloganlar atarak yürümeye başladılar. AK Parti'nin seçim aracına da saldıran kalabalık ile bazı AK Partililer arasında sözlü tartışmalar yaşandı. AK Partililer gerginliğin büyümesi üzerine çekilerek, tekrar Nurlupınar Mahallesi'ne doğru ilerlediler. Bu sırada protestocu grup, taş atarak tepkiye devam edince gergin anlar yaşandı. Bazı BDP'li yöneticiler, AK Partilileri uyararak, olayların büyümemesi için geri çekilmeleri yönünde telkinde bulundu.


POLİSİN MAHALLEYE GİRMESİNİ AK PARTİLİLER ÖNLEDİ

AK Partililer Nurlupınar Mahallesi'nin girişi noktasındaki 1. demiryolu geçidine geldikten sonra İl Başkanı Murat Baybatur, partililere hitaben bir konuşma yaparak, herkesin sakin olmasını istedi. Özelikle gençleri uyaran Baybatur, zaman zaman sesini yükseltmek zorunda kaldı. Bu sırada anayoldan Nurlupınar Mahallesi'ne giriş yapan polis ekipleri, İl Başkanı Murat Baybatur'un da girişimiyle durduruldu. Baybatur, polisle görüşerek gerginliğin sona erdiğini, polisin müdahalesini gerektirecek bir durum olmadığını belirtti. Bunun üzerine polis ekipleri demiryolu civarındaki girişte beklediler.



"HER ŞEYE RAĞMEN BİRİNCİ PARTİYİZ"

Milletvekili adaylarıyla birlikte gazetecilere olaylarla ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, "Nurlupınar Mahallesi'nde çok güzel bir ortamda seçim büromuzu açtık. Ardından kahvehaneleri ve işyerlerini ziyaret ederek vatandaşlarımıza karanfil dağıttık. Ancak aşağıda BDP'lilerin provokasyonu oldu. Biz ise sağduyulu davranarak, sakin olmaya çalıştık. Biz seçim döneminde bu tür olaylarla karşılaşacağımızı zaten biliyoruz. Biz barıştan, demokrasiden yanayız. Şiddetle terörle hiçbir şey
çözülemez. Tavsiyemiz; bizi taşla sopayla protesto eden arkadaşlar, demokratik çerçeve içinde seçim çalışması yapsınlar. Biz kimseye düşman değiliz. İstedikleri kadar saldırsınlar. Biz birinci parti olacağız ve AK Parti'nin bayrağını şanla şerefle dalgalandıracağız" dedi.


Milletvekili Adayı Selçuk Özdağ ise, "Burada yaşana olayları halkımız görecektir. Demokrasiyi içine sindiremeyenlere halkımız hiçbir zaman destek vermeyecektir" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Ak Partililer araçlarına binerek Seçim Koordinasyon Merkezi'ne gittiler. Polis ekibi de olayın ardından mahalleden ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.