BDP'lilerin kucaklaştıkları asker katili çıktı!

BDP'lilerin kucaklaştıkları asker katili çıktı!

BDP'li vekillerle buluşup, kucaklaşan ve büyük tartışmalara neden olan PKK'lıların asker katili olduğu ortaya çıktı.

BDP’li milletvekillerinin Şemdinli’de buluşarak kucaklaştıkları teröristlerin, 2 ay önce Derecik Karakolu’nu basarak 8 askeri şehit eden örgüt üyeleri olduğu ortaya çıktı. PKK’lı grubun uzun süredir bölgede yol kestiği de öğrenildi.

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Derecik bölgesinde BDP’li vekillerle sarmaş dolaş olan PKK’lıların 2 ay önce Derecik Karakolu’nu basıp 8 askeri şehit eden örgüt üyeleri olduğu ortaya çıktı. Grubun başında olan ve propaganda yapan kişinin Soreş kod adı olduğunu belirleyen güvenlik birimleri, teröristin gerçek kimliğine ulaşmaya çalışıyor. Hakkârili olmayan Soreş, uzun bir süredir bölgedeki yol kesme olaylarını yapan grubun liderliğini yapıyor. Örgütün sözde tim komutanı olarak görev yapan Soreş kod adlı kişinin örgütün Herki taburu Gülkan bölüğünde eğitim aldığı ve daha sonra bölgeye geldiği belirtiliyor.

Şahin’e saldırı, planın bir parçası

BDP’li milletvekillerinin kırsaldan aldığı talimatı yerine getirdiğini dile getiren yetkililer, PKK’lılarla yapılan görüşmeyle, batıdaki milliyetçilik duygularının kışkırtılmak istendiği yorumunda bulundular. Hakkari’yi ziyaret eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yapılan saldırının da oyunun bir parçası olduğunu dile getiren yetkililer, “Kırsal’ın, BDP’ye, normal siyaset dilini bırak, toplumu huzursuz eden, ajitasyon türü söylemlere girin” talimatı verdiğini kaydetti. Bu arada Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde görülen bazı PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçleri karadan ve havadan operasyon başlattı. Türkiye-Irak sınır hattında konuşlu bulunan askeri birimlerin teyakkuz duruma geçtiği bölgede havadan insansız hava araçları sürekli keşif uçuşları yapıyor. Bazı alanlarda zaman zaman kobra helikopterleri tarafından bombalanıyor.

PEK ÇOK BOMBALI EYLEMDE ONUN TALİMATI VAR

BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, BDP milletvekilleri Aysel Tuğluk ile Ertuğrul Kürkçü’nün tokalaştığı ve öpüştüğü Soreş kod adlı örgüt üyesinin karakol baskınının yanı sıra Şemdinli ilçe merkezine 2011 yılında yapılan taciz ateşi eylemi ile önceki gün bir polis memurunun yaralandığı Şemdinli ilçesi emniyet müdürlüğüne yapılan bombalı eylemin talimatçısı olduğu da kaydedildi. BDP’li vekillerin bölgede olduğunu öğrenen örgüt üyelerinin durumu kendilerinden sorumlu olan örgütün sözde komutanlarından Suriye uyruklu Fehman Hüseyin’e telsizle bildirdiği, Erdal’ın da BDP’li vekillerin bulunduğu konvoyun önünün kesilerek propaganda yapılmasını istediği belirlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.