BDP'nin Din İstismarı Sürüyor

BDP'nin Din İstismarı Sürüyor

Daha önce alternatif cuma, alternatif iftar gibi birçok etkinliğe imza atan BDP şimdi de alternatif kutlu doğum programı yapmaya hazırlanıyor.

Bir taraftan kazandığı belediyelerde Zerdüştlüğü yeniden ihya etmek için çalışmalar yapan BDP, diğer taraftan İslam’a sıkı sıkıya bağlı halkın dini duygularını sömürmeye devam ediyor. Daha önce alternatif cuma, alternatif iftar gibi birçok etkinliğe imza atan BDP şimdi de alternatif kutlu doğum programı yapmaya hazırlanıyor. İslam’ı Hz. Ömer zamanında Anadolu’ya getiren sahabelerin kabirlerine evsahipliği yapan Diyarbakır’da BDP’li belediyenin sahabe mezarlarının restorasyonu için bir çivi dahi çakmazken, göstermelik kutlu doğum organize etmesi ise tepki çekiyor. BDP’li belediyeye sahabe mezarlarına sahip çıkması konusunda çağrı yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, belediyeden göstermelik kutlama yerine hükümetin gönderdiği ödeneği kullanıp sahabe mezarlarının çevresini mezbelelikten kurtarmasını istedi. İçten, kiliselere yapılan desteğin camilerden esirgenmemesi gerektiğine dikkat çekti.

KUTLU DOĞUM AK PARTİ’NİN PROJESİYDİ
Diyarbakır’da Kutlu Doğum Haftası yapılması projesinin AK Parti’nin seçim vaatlerinden biri olduğunu da hatırlatan İçten, “BDP’li belediyeler seçimlerden hemen sonra bizim projelerimizi almaya başladılar. Bu sevindirici bir şey. Çok geç de olsa Efendimiz’in (SAV) BDP tarafından bilinmesi, BDP’de üst düzey siyaset yapanların geç de olsa Efendimiz’i (SAV) fark etmeleri sevindirici bir şey. Bunu siyasete malzeme olarak kullanmak istiyorlarsa bunun en büyük tepkisini zaten milletimiz gösterecektir.” diye konuştu.

9 PEYGAMBER, 572 SAHABE MEZARI BULUNUYOR
Diyarbakır’da 9 peygamber ve 572 sahabenin kabrinin bulunduğuna dikkat çeken AK Parti Milletvekili İçten, Diyarbakır’ın bu yönüyle Mekke, Medine’den sonra bu kadar çok sahabeye evsahipliği yapan üçüncü şehir olduğuna vurgu yaptı. Hz. Süleyman Camisi’nin Diyarbakır için büyük bir değer olduğunu ifade eden İçten, “Hz. Süleyman Camisini inanç turizmine açmak istiyoruz ama Diyarbakır’da birileri sahabe mezarlarının bulunduğu alanın inanç turizmine açılmasını engelliyor.” diye konuştu.  

KAYNAK AKTARILMASINA RAĞMEN ONARMADILAR
Diyarbakır’da yerel yönetimlerin sürekli BDP’de olmasına rağmen Diyarbakır’daki tarihi eserlere yönelik destek verdiklerini hatırlatan İçten, “Diyarbakır’da belgelerde yerleri belli olan sahabe mezarlarını ortaya çıkarmak ve çevre düzenlemesini yapmak için gerekli kaynak belediyeye aktarıldı. TOKİ, Hz. Süleyman’ın çevresindeki yapılar için belediye bütçesine 70 milyon lira kaynak aktardı. Oradaki evlerin ve molozların taşınması, oradaki çevri düzenlemesinin yapılması lazım. Belediye bunu yapmıyor. Keşke belediye bunu 15 yıl içerisinde yapabilseydi. Belediyenin hızlı bir şekilde bu işe el atması gerekiyor. Belediye orayı temizleyip çevre düzenlemesini yapsın biz de onları takdir edelim.” diye konuştu.
KİLİSEYE DESTEK CAMİYE KÖSTEK
İslami değerler konusunda gevşek davranan BDP’li belediyelerin kiliselere ise sahip çıktığına dikkat çeken AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten, “BDP’li belediyelerin kiliselere karşı çok özverili davrandıklarını camilere karşı daha geride kaldığını gördük. Kiliseler de onarılsın ama camiler de ihmal edilmesin. Sur Belediyesi kiliselerin onarımı için milyonlarca lira harcarken, yüzde 99’u Müslüman olan halkın değerleri için bir kuruş harcama yapmıyor. Camilere sahip çıkmıyorlarsa da biz çıkarız ama köstek olmasınlar. Umuyorum ki kiliselere yaptıkları bu harcamaları artık camilere de yaparlar.” diye konuştu.

Habervaktim.com

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.