BDP'ye Adıyaman'dan cevap

BDP'ye Adıyaman'dan cevap

BDP'nin 'Boykot' çağrısı Adıyaman'da itibar görmedi, 63 STK sandık başına gidecek

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP)'nin başlattığı 'Referandum'a Boykot' çağrısı Adıyaman'da itibar görmedi. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerde düzenlediği mitinglerde halktan 12 Eylül'de sandık başına gitmemelerini isteyen BDP'nin bu tavrı üzerine bir araya gelen 63 STK temsilcisi sandık başına gitme kararı aldı.

 

BDP tarafından başlatılan, 12 Eylül'de yapılacak olan halk oylamasını boykot kararına Adıyaman'dan istenilen düzeyde destek çıkmadı. Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) çatısı altında toplanan 63 sivil toplum kuruluşu temsilcisi 12 Eylül Pazar günü yapılacak olan halk oylamasına katılacaklarını dile getirdi.

 

Toplantıda bir konuşma yapan AKALP Başkanı Zeki Dişkaya, şu ifadeleri kullandı: "Bu ülkede nefes alan her vatandaş gibi referandum için sandık başına gideceğiz. Bu ülkeyi karıştırmak isteyenlere taviz vermeyeceğiz. Adıyaman'ımızın çok değerli 63 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile bir araya gelerek referandum ile ilgili görüş alış-verişinde bulunduk. Yapılan istişare doğrultusunda bu ülkede yaşayan ve nefes alan her birey gibi bizde sandık başına gitme kararı aldık. Bizim için 'evet' ne kadar kutsalsa, 'hayır'da o kadar kutsaldır. Amaç halkın 'evet' yada 'hayır' demesi değil, amaç sorumlu bir vatandaş örneği sergileyerek sandık başına gitmektir. Bu şekilde son günlerde Adıyaman'ı ve Türkiye'yi karıştırmak isteyenlere ciddi bir mesaj verelim."

 

Etiketler :