BDP'ye kapatma davası yolda

BDP'ye kapatma davası yolda

Mahkemenin KCK iddianamesini kabul etmesinin ardından BDP'ye kapatma davasının yolda olduğu iddia edildi.

Türkiye gazetesinden Melik Duvaklı'nın haberine göre, BDP, terör örgütü PKK-KCK ile amaç ve eylem birliği yapmakla suçlanıyor. BDP'li yöneticilerin KCK'da görev yaptığının vurgulandığı iddianamenin bir örneği, kapatma davası için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma sonucu Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Belge Yayınları yetkilisi Ragıp Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 147'si tutuklu 193 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, özel yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. "Örgüt yöneticisi olmakla" suçlanan Prof. Dr. Ersanlı'nın ders verdiği akademinin "PKK'nın şehirdeki ideolojik eğitim merkezi" olarak kabul edildiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör örgütü KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan 2 bin 400 sayfalık iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

147'Sİ TUTUKLU 193 SANIK VAR

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında KCK'nın yönetim kadrosunda bulunan kişiler ile akademik kadrosunda bulunduğu iddia edilen Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu'nun da bulunduğu 147'si tutuklu 193 sanık yer alıyor. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, yayıncı Ragıp Zarakolu "terör örgütüne yardım ve yataklık etmek", Büşra Ersanlı ise "örgüt yöneticisi olmakla" suçlanıyor. Terör örgütü KCK'nın İstanbul'daki üst yönetiminin anlatıldığı iddianamede, örgütün Murat Karayılan'dan sonra gelen üst düzey yöneticileri Ali Durç ve Kudbettin Yazbaşı da sanıklar arasında yer alıyor. İddianamede bir numaralı şüpheli olarak yer alan Yazbaşı tutuklu şüpheliler arasında bulunurken, örgütün üst düzey yöneticilerinden Ali Durç ise firari şüpheli olarak yer alıyor.
5 gizli tanığın ifadesine yer verilen 2 bin 400 sayfalık iddianamede, terör örgütü KCK'nın İstanbul'daki yönetim kadrosunun yer aldığı seçim sürecindeki molotoflu eylemler anlatılıyor. PKK terör örgütünün kuruluşu, yapısı, örgüt adına gerçekleştirilen eylemlerin anlatıldığı iddianamede, PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'nın tanımı, KCK sözleşmesi, toplantılar ve "Siyaset Akademisi"ne yer verildiği öğrenildi.

PKK'NIN ŞEHİRDEKİ İDEOLOJİK EĞİTİM MERKEZİ

İddianamede Siyaset Akademi'de verilen dersler ve içeriklerine de yer verilirken, Prof. Dr. Ersanlı'nın da ders verdiği akademinin "PKK'nın şehirdeki ideolojik eğitim merkezi" olarak kabul edildiği belirtildi.

İddianamede, akademide eğitim alanların örgütün dağ kadrosuna katılarak askeri eğitim gördükleri, dağ kadrosuna katılmayanların ise şehirdeki yapılanmada örgütsel faaliyetlerine devam ettikleri iddia edildi. Örgüt tarafından gerçekleştirilen protesto gösterilerine de yer verilen iddianamede, Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin Yüksek Seçim Kurulu tarafından milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından gerçekleştirilen eylemler de anlatılıyor. İddianamede eş zamanlı araç kundaklama eylemleri gibi organize şekilde gerçekleştirilen gösterilerin de anlatıldığı öğrenildi.

DURUŞMA SİLİVRİ'DEKİ BALYOZ SALONUNDA YAPILACAK

İddianameyi kabul eden İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmanın ne zaman görüleceğine ilişkin tarihi belirlemezken, duruşmaların Silivri Cezaevi Kampüsü'nde yer alan ve Balyoz davasının da görüldüğü büyük salonda yapılacağı öğrenildi.

Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın 38,5 yıl hapsi isteniyor

İddianamede, 193 sanıktan Prof Dr Büşra Ersanlı'nın 19 ile 38,5 yıl, Ragıp Zarakolu'nun da 7,5 ile 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi. İddianamede, Prof Dr Büşra Ersanlı'nın da aralarına bulunduğu 51 sanığın "silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak", 141 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak", Belge Yayınları yetkilisi Ragıp Zarakolu'nun da "PKK/KCK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarını işledikleri belirtildi. İddianamede, tutuklu olan Prof Dr Büşra Ersanlı'nın "silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından 19 ile 38,5 yıl, tutuklu sanıklar arasında yer alan Ragıp Zarakolu'nun da "PKK/KCK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 7,5 ile 15 yıl arasında hapis cezası verilmesi talep edildi.

Zarakolu'nun oğlu tutuklu sanık Cihan Deniz Zarakolu'nun da "silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak" suçundan 15 ile 22,5 yıl arasında hapisle cezalandırılması öngörülen iddianamede, tutuklu sanık Mustafa Avcı'nın da "Silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak", 12 kez uygulanmak üzere "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve yine 12 kez uygulanmak üzere "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından 39 ile 118,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamede, diğer 189 sanığın da "silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütünün propagandasını yapmak", "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından 7,5 ile 111 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmaları öngörüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.