Bebeğini çöpe atan anne serbest kaldı

Bebeğini çöpe atan anne serbest kaldı

Kocaeli'nin Derince ilçesinde, çöp konteynerinde bulunan yeni doğmuş erkek bebeği terk eden anne, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Teslim olduğu Yenikent Polis Merkezi Amirliğindeki işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesine sevk edilen F.K. (24), Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alındıktan sonra tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Caza Mahkemesine çıkarıldı. Mahkemede ifadesi alınan F.K. haftada 2 günlük adli kontrol kararıyla serbest bıraktı.

Fatih Mahallesi Güven Sokak'ta mahalle sakinleri, önceki gece bebek sesi gelmesi üzerine çöp konteynerini kontrol etmiş, iç içe geçmiş ağzı bağlı iki poşet içinde bebek olduğunu fark edince, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirmişti.

Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi, yaklaşık 1 saatlik olduğunu tahmin edilen bebeği Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürmüştü. Bebek, daha sonra da İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edilmişti.
Bugün Yenikent Polis Merkezi'ne teslim olan F.K, Fatih Mahallesi Güven Sokak'ta 1 Haziran Pazartesi akşamı çöp konteynerinde bulunarak hastaneye kaldırılan erkek bebeğin annesi olduğunu söylemişti.

Etiketler :