Bebek katillerine inat tek yürek olduk!!!!

Bebek katillerine inat tek yürek olduk!!!!

Terör örgütü PKK'nın Gaziantep'te gerçekleştirdiği bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri son yolculuğuna devletin zirvesi uğurladı.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende birlik ve beraberlik mesajları verildi. Bayramın ikinci günü hunharca katledilen Onur Fikret Aker (21), eşi Duygu Aker ve 1 yaşındaki kızları Almina Melisa, Safi Canbaş (48), İsmail Daler (30) ve Sevgi Gülperi İnanç'ın (11) cenaze namazı Bahaeddin Nakıboğlu Camii'nde kılındı.

Cami avlusunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in annesi Perihan Kıymık'ın da cenazesi yer aldı. Şehitlerin cami avlusuna getirildiği sırada hayatını kaybedenlerin yakınları fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu aileleri, anne acısı da yaşayan Bakan Şahin ile Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan teselli etti. Ağlamaktan bitkin düşen Bakan Şahin'in bir ara çocukların tabutlarını göstererek, "Baksana ne kadar küçük.'' dediği duyuldu.

Bayramın ikinci günü hunharca katledilen 9 vatandaştan Onur Fikret Aker (21), eşi Duygu Aker ve 1 yaşındaki kızları Almina Melisa Aker, Safi Canbaş (48), İsmail Daler (30) ve Sevgi Gülperi İnanç'ın (11) cenaze namazı Bahaeddin Nakıboğlu Camii'nde kılındı.

Cami avlusunda, 6 şehidin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in annesi Perihan Kıymık'ın da cenazesi yer aldı. Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk katıldı.

Caminin avlusunu protokol üyeleri doldururken, dışarıda da binlerce vatandaş saf tuttu. Devletin zirvesinin buluştuğu cenaze namazı için asri mezarlıkta bulunan Bahaettin Nakıboğlu Camii'nde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çoğunlukla çevik kuvvet ekibinin oluşturduğu polisler, camiye vatandaşları tek tek arayarak aldı.

Camiye ilk olarak bakanlar, CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli, daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan geldi. Gül ve Erdoğan, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Gül, daha sonra Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve diğer siyasilerle tek tek tokalaşarak cami avlusunda sohbet etti.

Diyanet İşleri Başkanı'ndan slogan uyarısı

Cenaze namazını aynı zamanda Gaziantepli olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Görmez yaptığı konuşmada, suçsuz yere bir insanı katletmenin bütün insanlığı katletmek olduğunu ifade etti. Sloganların dinde yerinin olmadığının altını çizdi. Görmez, "Bugün muazzez şehitlerimize karşı en büyük görevimiz kardeşliğimizi birliğimizi beraberliğimizi kenetlemektir. Onlara en büyük saygı, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin yanında yer almaktır. Şehitlerimiz sadece dualarla ve büyük bir vakurla uğurlanmalıdır." dedi. Ardından cemaatten hayatını kaybedenler için helallik istedi. Görmez'in cenaze namazını kıldırırken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Cenaze namazının kılınmasının ardından patlamada hayatını kaybedenlerin Türk bayrağına sarılı naaşları omuzlara alınarak cenaze arabalarına konuldu. Acılı aileler bu sırada ayakta durmakta zorlanırken, cenaze arabasına götürülmeden önce bir süre tabutlara sarılıp gözyaşı döktüler. Şehitlerden Duygu Akar, Onur Fikret Akar ile Almina Melisa Akar asri mezarlıkta defnedilirken, Sevgi Gülperi İnanç, toprağa verilmek üzere Adana'ya gönderildi. İsmail Daler (30), Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde, Safi Canbaş (48) ise Yeşilkent Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bakan Fatma Şahin'in annesi Perihan Kıymık ise asri mezarlıkta bulunan aile mezarlığına defnedildi. Patlamada ölen 9 sivil vatandaştan Sena Büyükkonuk ile Süleyman Alkan Gaziantep'te, infaz memuru Davut Azak'ın cenazesi de memleketi Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde önceki gün defnedilmişti.

Bakan Fatma Şahin, çocukların tabutlarını gösterip sordu: Baksana ne kadar küçük Cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Cenazelerin cami avlusuna getirildiği sırada hayatını kaybedenlerin yakınları fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu aileleri, anne acısı da yaşayan Bakan Şahin ile Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan teselli etti. Emine Hanım ile Bakan Şahin, zaman zaman birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Ağlamaktan bitkin düşen Bakan Şahin'in bir ara çocukların tabutlarını göstererek, "Baksana ne kadar küçük'' dediği duyuldu.

TEPKİLER

Bir tereddüdümüz yok saldırı PKK'nın işi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gaziantep'teki patlamayı PKK'nın gerçekleştirdiğine ilişkin bir tereddütlerinin bulunmadığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Gaziantep Valiliği'ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, gazetecilerin "Saldırıyı PKK'nın üstlenmediğine ilişkin açıklamalar var. Ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna "Onların buna benzer olaylarla ilgili sicili kabarıktır. Dolayısıyla bunda bir tereddüdümüz yoktur.'' karşılığını verdi. Ardından örgütün içteki ve dıştaki destekçilerine seslendi: "Bütün dünyadan şunu görmesini istiyorum ki bu olay herhangi bir şekilde hak arama olayı değildir. Bu tamamen insanlıktan nasibini almamış, bütün insanlık duygularını kaybetmiş insanların organizeli bir şekilde yaptıkları terör olayıdır. Hepimizin böyle günlerde sapasağlam durmamız gerekir, teröre ve terör örgütüne, onları destekleyenlere verebileceğimiz en iyi cevap millet olarak, hep beraber hangi düşüncede, hangi siyasi akımda, hangi farklılıkta olursak olalım, böyle bir olay karşısında hepimizin kol kola olmamız, saf safa olmamız ve hepimizin dimdik bu terör olayına karşı bir cephe oluşturmamızdan geçer. Bugün bunun burada olduğunu görmekten de büyük bir memnuniyet duyuyorum."

Amaçları ülkede kargaşa çıkarmak

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, terörün başka politikaların parçası olduğunu, vatandaşların bunu iyi anlaması gerektiğini söyledi. Çiçek, "Bunun üstesinden gelebilmenin yolu, içeride kargaşaya meydan vermemektir. Çünkü terörün amacı ülkenin insanları arasında kargaşa çıkarmaktır. İnsanlarımızı karşı karşıya getirerek, istikrarını bozmaktır.'' ifadelerini kullandı.

Çiçek, patlamada yaralananları tedavi gördükleri Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Çiçek, Gaziantep'in bölgede örnek bir şehir olduğunu, vatandaşların bunca tahrike rağmen bu oyunlara düşmediğini vurguladı. Her şeye rağmen dikkatli ve itidalli olmak gerektiğini ifade etti. Çiçek, şöyle devam etti: "Türkiye bu tecrübeleri de yaşayarak bu belanın üstesinden de gelecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Temennimiz ve duamız odur ki yaşadıklarımız son acılarımız olsun. Artık kimsenin bir kısım maskeler takınarak, bu olaylar karşısında tavır almasının bir anlamı yok. Samimi olarak herkesin safını ve durduğu yeri seçmiş olması lazım."

Bir araya gelip bu sorunu çözelim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununu çözmek için siyaset kurumunun üstüne düşeni yapması gerektiğini söyledi. Bu konuda adım attıklarını ve açık çek verdiklerini savunan Kılıçdaroğlu, iktidara ve diğer muhalefet partilerine "Gelin oturalım, konuşalım, bu beladan (terör) bu memleketi kurtaralım.'' çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, cenaze namazının ardından Hakkari'deki mayın patlamasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can'ın baba evini ziyaret etti. Taziye çadırındaki bir vatandaşın dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemesi üzerine şöyle konuştu: "En baştan beri 'dokunulmazlıkları kaldıralım' dedik. Dokunulmazlıkların arkasına bir milletvekili niye sığınsın? Dokunulmazlıkların kaldırılmasını isteriz. Kürsü dokunulmazlığını korumak şartıyla. Teröre destek veren, terörün yanında duran, yolsuzluk yapan, vatandaşı soyan insanın milletvekili olmaya da hakkı olmamalı, parlamentoda görev yapmamalı.''

Provokasyonlara dikkat, edep yoksunlarının eline koz vermeyin

MHP lideri Genel Başkanı Devlet Bahçeli, halkı ve parti tabanını "provokasyonlara" karşı uyardı. Bahçeli, "Parti teşkilatlarımızın, ülkücü gençliğin ve vatandaşlarımızın provokasyonlara dikkat etmeleri, kavga ortamına mesafeli durmaları kaçınılmaz bir zorunluluktur. Edep yoksunlarının eline koz verilmemelidir." dedi.

Bahçeli, patlatılan bombanın arkasında kimlerin olduğuna ve o aracın oraya nasıl geldiğinin araştırılması gerektiğine dikkat çekti. Bölücü örgütün saldırıyı üstlenmemesini 'oyalama ve zaman kazanmaya yönelik sinsi bir çaba' olarak gören Bahçeli, hükümetin açılım politikasını eleştirdi: "Bize göre demokratik açılım isimli yıkım projesinden ve sözde Kürt sorununu konuşmaktan bir an önce vazgeçilmelidir. Ayrıntılı ve çerçevesi medyaya, iş âlemine, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasete kadar uzanacak terör ve bölücülük soruşturması açılmalıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.