'Bebek skandalı' ile ilgili açıklama

'Bebek skandalı' ile ilgili açıklama

Balıkesir'deki bebek skandalıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Prof. Dr. bebek skandalıolayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Erzurum'da gazetecilerin soruları üzerine açıklama yapan Bakan Akdağ, olayı bugün öğrendiğini belirtti. Bakan Akdağ, konuyla ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben Erzurum'da incelemeler yapıyorum. Bugün arkadaşlarım bana bilgi verdiler. Balıkesir'de bir bebeğin ailesine verilişiyle ilgili bir yanlışlık yapıldığı yönünde. Teftiş Kurulu Başkanıma derhal talimat verdim. Balıkesir'e müfettiş gönderdi. Zannediyorum bugün oraya varmış olacak. Bu gibi meselelere ne büyük hassasiyetle yaklaştığımı biliyorsunuz. Kim bir yanlış, ihmal, hata yapmışsa en ağır bir biçimde cezalandırılması için Teftiş Kurulu Başkanıma talimat verdim. Kuşkusuz soruşturmayı yapmadan yani soruşturma tamamlanmadan kesin bir yargıda şu anda bulunamam. Bu olayda ihmali olanların belirlenmesi taktirinde açığa alınması noktasında işlem yapılacaktır. 1-2 gün içerisinde ön cevap verecekler bana.”

Etiketler :