Bebekten bebeğe can

Bebekten bebeğe can

Konya’da sekiz günlük yoğun bakımın ardından beyin ölümü gerçekleşen yedi aylık Melike Nur’un bağışlanan karaciğeri yedi aylık Beren’i kurtaracak

Konya’da sekiz gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beynindeki sıvı toplanmasına bağlı beyin ölümü gerçekleşen yedi aylık Melike Nur’un karaciğeri, yedi aylık Beren bebeğe nakledildi. Doğanhisar İlçesi’nde oturan Abdullah ve Ayşegül Taş çifti, doğuştan beyninde sıvı toplanması rahatsızlığı bulunan bebekleri yedi aylık Melike Nur’u, tekrar rahatsızlanınca sekiz gün önce Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Melike Nur’un beyin ölümü gerçekleşince doktorlar, bebeğin organlarının bağışlanması konusunda üç çocukları olan Taş çifti ile konuştu.

Ölümüyle hayat verdi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu başkanlığında gerçekleştirilen operasyonla, Melike Nur bebeğin karaciğeri başarıyla alındı. Karaciğer, yedi aylık Beren Şenocak isimli başka bir bebeğe nakledilmek üzere havayoluyla İstanbul'a götürüldü. Özel bir hastanede dün sabah saatlerinde başlayan nakil operasyonu altı saat sürdü. Nakil ameliyatına giren organ nakli ekibinden Doç Dr. Turan Kanmaz, bu olayın öncelikle organ bağışının önemini gösterdiğini vurguladı. Kanmaz "Özellikle çocuklarda, çok az sayıda organ bağışı sağlanıyor. Fakat ailelerin duyarlı olması sayesinde başka bir çocuk hayat buluyor" dedi.
taraf

Etiketler :