Bedelli Askerlik Çıkacak mı?

Bedelli Askerlik Çıkacak mı?

Hükümet, muhalefet ve kamuoyu cephesinden bedelli askerlik konusunda farklı sesler yükseliyor.

Hükümet, muhalefet ve kamuoyu cephesinden bedelli askerlik konusunda farklı sesler yükseliyor. AK Parti'nin önemli isimlerinden Suat Kılıç da bedelli çıkmalı diyenlerden...

 

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç Kanal a'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ömer Şahin'in sunduğu Görüş Farkı programına katılan Kılıç gündemin en çok tartışılan konularından biri olan bedelli  ve tek tip askerlik konusunda açıklamalar yaptı.

 

Yaklaşık 200 bin kişi bedelli askerliğin çıkmasını bekliyor. Hükümet kanadından ve muhalefetten farklı açıklamalar geliyor. Hükümet, Genelkurmay'ın yapacağı sunuma odaklandı. Bedelli ve tek tip askerlik konusunda Genelkurmayı'ın çalışmaları ise sürüyor. 

 

ÇIKSIN AMA ÜCRET YÜKSEK OLSUN

 

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'tan ise çarpıcı bir açıklama geldi. Bedelli askerliğin çıkması gerektiğini savunan Kılıç, imkanı olanın bedelli askerlik yapsın, fakat ücret yüksek tutulsun, diyor. Tek tip askerliği ise Kılıç adaletli bulmadığını söyledi.

 

Kılıç terörle yapılan mücadelede profesyonel orduya önem verilirse ve askerlik kısalırsa  oldukça fazla sayıdaki er ve erbaşın da genelkurmayın üzerindeki mali yükünün azalacağını ifade etti.

 

KENDİMİ HİÇ MAĞDUR HİSSETMEDİM

 

Bedelli askerlik gündeme geldiğinide kamuoyundan şöyle bir ses yükselir. Bedelli askerlik yapmamış olanlar ve yapacak imkanı olmayanların durumlu sorugulanır. "Onlara adeletsizlik olmuyor mu?"

 

Bu noktada da kendi yaşantısından örnek veren AK Partili vekil 1999 yılında kendisinin askerliğini yaptıktan hemen sonra bedellinin çıktığını, 99 depreminin yaralarını sarmak için hükümetin zorunlu mali mecburiyetten dolayı böyle bir karar aldığını ve bu durumdan dolayı kendisini hiç mağdur hissetmediğini söyledi.

 

GÖRMEDİM AMA HANEFİ AVCI'YDI

 

Görüş Farkı'nın bir diğer konuğu ise REFAHYOL hükümetinin bakanlardan Salim Ensarioğlu'ydu.

 

Ensarioğlu hapishanede yattığı dönemde gözleri kapalı olmasına rağmen kendisine işkence yapanlardan birinin şu an da tutuklu olan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı olduğunu iddia etti.

 

Avcı'nın dinleme hastası olduğunu iddia eden Ensarioğlu, "Beni dinleyip sonra da tehdit etti" dedi.

 

"KONUŞMA TUTANAKLARIN 40 KG TUTUYOR"

 

Devrimci Karargâh terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile ilgili önemli bir iddia da DYP'li eski Bakan Salim Ensarioğlu'ndan geldi. Ensarioğlu, Avcı için, "O bir dinleme hastasıdır. 1987'de DYP Diyarbakır il başkanı iken 'konuşma tutanakların 40 kg tutuyor, fazla konuşma' diyerek beni tehdit etti." dedi. Bir iftira yüzünden 1986 yılında girdiği cezaevinde akla hayale gelmeyen işkenceler gördüğünü söylerken de dönemin İstihbarat Müdürü Hanefi Avcı'yı suçladı: "Gözüm bağlı olduğu için işkencecileri göremedim ama Hanefi Avcı o dönemdeki bütün işkenceleri biliyordu."

 

Etiketler :