Bediüzzaman Gecesine Aday Damgası

Bediüzzaman Gecesine Aday Damgası

Bediüzzaman'ı Anma Haftası, Kuran’ı Kerim’den okunan ayetlerle başladı. Geceye yine damgasını Aday adayları vurdu. Aday adaylarının gönderdiği çelenkler kameralara yansıdı.

Şanlıurfa’da İslam Toplumlarının Geleceği ve Dünya Barışı Platformu tarafından 23-30 Mart tarihleri arasında 'Bediüzzaman Said Nursi'yi Anma Haftası' düzenlendi.

Etkinlikler, Mozaik AVM City konferans salonunda yapıldı. Etkinlik haftasında Bediüzzaman'ı anlatan resim sergisi açıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 'Bediüzzaman Said Nursi'yi Anma Haftası' Mehmet Kutlular’ın açılış konuşmasıyla başladı. Kutlular Risale-i Nur Kulliyatının en büyük Kur'an tefsiri olduğunu vurgulayarak "Aynı zamanda İslam toplumlarındaki sosyal, siyasal, fiziki, ekonomik, psikolojik ve kültürel durumları analiz ediyor. İslam toplumlarının yaşadığı problemlere, Kur'an ve Sünnete dayalı orijinal çözümler önermiştir.

Bu manevi baskılardan kurtulmanın yolları üzerinde durmuş ilerleme yolunda farklı alanlara işaret etmiştir. Toplumun 6 hastalığına karşı 6 ilaç tavsiye ediyor. Ardından gazeteci yazar Mustafa Özcan ve yine gazeteci Ali Ferşadoğlu konuşmalarında Bediüzzaman'ın Risalesi ile dünyaya rehber olduğu belirtildi. Konferans salonuna ayrı ayrı oturan kadın erkek izleyenler etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Ölümünün 51. yılında anılan Said Nursi ile ilgisi sunumlar yapılırken, geceye çok sayıda aday adayının gönderdiği çelenk damgasını vurdu.

SANLIURFA.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.