Bediüzzaman'ın talebesinden Erdoğan istiharesi

Bediüzzaman'ın talebesinden Erdoğan istiharesi

Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin hizmetinde bulunmuş talebelerinden Fikri Meriç Hoca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için istihareye yattı.

Üstad Bediüzzaman'ın talebelerinden Fikri Meriç Hoca, 17 Aralık operasyonu sonrası hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın durumu ile ilgili istihareye yattığını açıkladı.

Talebelerinin "Tayyip Erdoğan hakkında bir rüya gördüğünüzü söylemiştiniz onu anlatabilirsiniz?"sorusu üzerine 17 Aralık sonrası gelişmelerle ilgili istihareye yattığını istihare sonucu ümmetin, Tayyip Erdoğan'ın arkasında olarak gördüğünü ifade etti.

Meriç gördüğü rüyayı ve düşündüklerini şöyle açıkladı:

"Bu işler böyle olduktan sonra "bu Tayyip'in hali şanı nedir, nasıldır?" diye istihareye yattım. Akşamdan istihareye yattım. Hemen gözüme uyku girdi. Baktım ki bütün alemi İslam toplanmış Tayyip'in kapısında, Tayyip'e dua ediyor. Böyle Arabistan halkının kıyafetleri gibi uzun uzun elbiseli insanlar, Müslümanlar toplanmışlar Tayyip'e dua ediyor.

Duada şöyle idi:

"Allahümmensuruhu biyedike leke allhümmeyyidhu biyedike leke vezma beyne ve beynek"

Manası:

Ey Allahım sen kuvvet ve kudretinle ona yardım et. Allahım sen kuvvet ve kudretinle onu teyid et, destekle... Allahım kudretinle Senin ile onunla senin aranı birleştir.("Yani himayen altına al" diye...)

Akşamdan sabaha kadar bu dua uykumda devam etti. Uyandığımda yine bu dua dilimde devam ediyordu. O zaman dedim ki "inşaallah memleketimiz için akibeti iyi olacaktır. Bu durumda hükümetimizi desteklemek en doğrusu olacaktır."

Risale-i Nur'da Üstad'ımızın tavsiyelerine baktığımız zaman da bunu görüyoruz:

Ben bu konu ile ilgili Üstadımızın söylediklerini internete de atmıştım.

Diyor ki: Elhamdilullah biz Nur talebelerinin sayısı milyonları geçti. Kuvvetimiz var. Ama bütün kuvvetimizle asayişi muhafaza etmekle mecbur ve mükellefiz. Sakın sakın müsbet hareketten ayrılmayınız diyor. Elhamdülillah bugünkü hükümetimiz de okullarımıza din dersi koydu, Kur'an-ı Kerim dersleri koydu,çocuklarımız dinini diyanetini serbest öğrenebiliyor. Memleketimizi madden ve manen kalkındırıyor. Bu akşam da cemaatimizle birlikte dua ettik: "Ya Rabbi Sen memleketimizi maddeten ve manen yüceltmek isteyenlere sen yardım eyle! Sen fırsat ver! Sen her sahada fırsat ver ve manilerini def'u ref eyle Ya Rabbi! Kıyamete kadar devletimizi ve milli irademizi daim ve kaim eyle" diye... Rabbim kabul eyle!"

İSTİHARE NEDİR, NASIL YATILIR?

İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır.

Buharî'de rivayet edilen bir hadiste istihare şöyle anlatılmıştır: "Resulullah bize Kur'an'dan bir sûre öğretir gibi büyük küçük işlerimizin hepsinde istihareyi öğretti ve şöyle buyurdu: Sizden biriniz bir işe kalben azmettiği zaman iki rekât namaz kılsın."

Buharî'de aktarılan bir başka hadiste istihare ile ilgili şöyle buyruluyor: "Bir işi yapmayı niyet ettiğin zaman o iş hakkında yedi defa istihare et. Sonra kalbinden geçen temayüle bak. Çünkü hayır, kalbinde doğan mânâdadır."

İstihare namazı nasıl kılınır?

İstihâre namazında hangi dua ve sûrelerin okunacağı hadisle belirlenmiş değilse de, İmam Gazali, İhya adlı eserinde, birinci rekâtta Fatiha'dan sonra Kâfirun, ikinci rekâtta ise Fatiha'dan sonra İhlâs Sûresi'nin okunması gerektiğini söyler.

Sonrasında da Arapça veya Türkçe istihare duası edilerek ve abdestli olarak kıbleye dönüp yatılır.

İstihare duasının (Buhari'deki şekliyle) meâli: "Allah'ım! Sen bildiğin için, hakkımda hayırlı olanı Senden isterim ve kudretin yettiği için de, ben Senden güç isterim. Senin büyük ihsanından hayır dilerim. Çünkü Senin her şeye gücün yeter; ben ise güçsüzüm. Sen her şeyi bilirsin; ben bilmem. Sen olacak şeyleri de bilensin. Allah'ım! Eğer (bu işi), benim dinim, dünyam, işimin akıbeti ve ahiretim hakkında hayırlı biliyorsan, bunu bana takdir et ve bana kolaylaştır. Sonra onda bana bereket ver. Eğer (bu işin) benim dinim, yaşayışım, işimin akıbeti, dünya ve ahiretim hakkında benim için kötülük olduğunu biliyorsan, bunu benden kaldır, beni de ondan uzaklaştır. Hayır nerede ise bana onu takdir ve nasip et. Sonra beni de ona razı kıl."

Kaynak: Haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.