Bedri Baykam canlı yayında çıldırtan söz

Bedri Baykam canlı yayında çıldırtan söz

Habertürk ekranlarında Tophane semtindeki galeri baskınını tartışan Bedri Baykam ile Yasin Aktay canlı yayında birbirlerine girdiler

İstanbul'un Tophane semtindeki galeri baskını medyada da ilginç polemiklere neden oldu. Habertürk ekranlarında olayı tartışan Bedri Baykam ile Yasin Aktay canlı yayında birbirlerine girdiler.

Dün gece Taksim Tophane semtinde sanat galerisi önünde içki içtikleri için bir grubun taşlı-sobalı- bibergazlı saldırısına uğradıklarını ileri sürmüştü. Yaşanan olaylarda 5 kişi yaralanmış ve polis olayla ilgili 7 kişiyi gözaltına almıştı.

Mahallelinin baskınıyla başlayan olaylar medyadaki 'ulusalcı' ve 'muhafazakar' gerilimine yeni bir polemik konusu kanadırdı. Habertürk ekranlarında olayı yorumlayan sanatçı ve Cumhuriyet yazarı Bedri Baykam ile Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay canlı yayında sert bir tartışma yaşadılar.

Saldırıyı 'ikinci Madımak' olarak yorumlayan Baykam ile mahallelinin hassasiyetlerine dikkat çeken Aktay karışılıklı suçlamalarda bulunurken, birbirlerini kınamaktan da geri durmadılar. Aktay'ın
'Yaşananlardan zevk aldığınızı düşünüyorum' demesiyle adeta çıldıran Baykam'ın tepkisi sonucu iyice tırmanan gerilim moderatör Didem Yılmaz'a da zor anlar yaşattı.

İşte o anlar:



Etiketler :