Bekir Coşkun yazmadı diye hapis

Bekir Coşkun yazmadı diye hapis

Alıntıladıkları yazarın ismini sitesinde yazmadığı iddiası ile yargılanan Adnan Yüce 304 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İnternet sitesinde alıntıladıkları Bekir Coşkun köşe yazısının kaynağını vermediği iddiası ile açılan davada 304 gün hapis cezasına çarptırılan Adnan Yüce, yaşanan süreci anlattı.

Adnan Yüce'ye, Genel Yayın Yönetmeni olduğu Manşethaber internet sitesinde Hürriyet gazetesinden alıntılayarak kullandıkları Bekir Coşkun yazısı nedeniyle dava açıldı. Davada ortaya çıkan bilirkişi raporu evlere şenlikti.

Site haberinde hem Hürriyet gazetesini kaynak olarak vermiş hem de kullandığı yazarın ismini yazmıştı . Ancak bilirkişi raporu çok farklı çıktı. Raporda, haberde Hürriyet'in ismi verilmesine rağmen yazar Bekir Coşkun'un adının geçirilmediği iddia ediliyordu.

"KÖŞE YAZARININ İSMİ OKUTUYOR NEDEN SİTEYE YAZMAYAYIM"

Bu nedenle ceza alan Manşethaber'in sahibi Adnan Yüce ise diyor ki; "Bir köşe yazarının yazısına, okuyucunun ilgisini çeken bir yazar olduğu için sitemizde yer veriyoruz. Neden kimin yazısı olduğunu yazmayalım ki"...

Yüce, 1. Fikri  ve Sınai Haklar Mahkemesi tarafından usule aykırı olarak tek bir bilirkişi raporu ile mahkum olduklarının altını çizdi ve yasa gereği kendilerine dava açmadan önce yapılması gereken uyarının yapılmadığını da anlattı.

304 GÜN CEZA 5 YIL ERTELENDİ

Bilirkişi raporu ile önce 1 yıl hapis cezasına çarptırıldıklarını, ardından cezanın iyi halden ötürü 304 gün hapse indirildiğini, son olarak da cezanın dava masraflarıyla birlikte  6 bin Türk Lirasına çevrilip 5 yıl ertelendiğini anlatan Yüce, "Ceza ertelendiği için, 5 yıl boyunca demoklesin kılıcı gibi üzerimizde sallanacak. Trafikte biriyle kavga etsem ya da birisi 'bana hakaret etti' diyerek benden davacı olsa bu hapis cezasıda devreye girecek" dedi.

KARAR "MESLEĞİNİ YAPMA, EVİNDE OTUR" DİYOR

Radyo Televizyon Yayıncıları Federasyonu başkanlığı da dahil bir çok dernek ve meslek kuruluşunda üye ve yönetici olduğunu söyleyen Adnan Yüce, hapis cezasının anlamının "mesleğini yapma git evine otur" demek olduğunu söyledi ve mahkeme kararıyla temyiz yolu kapandığı için, itiraz edemediklerini de açıkladı.

internethaber.com

Etiketler :