Bekir Coşkun'dan istifa sinyali

Bekir Coşkun'dan istifa sinyali

Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptığı eleştirilerden dolayı gazete ile yolları ayrılan Mustafa Sözmez'den son bu sefer de Bekir Coşkun gazeteye yönelik eleştirilerde bulundu.

 

Cumhuriyet Gazetesin'den yazarların başkaldırıları son bulmak bilmiyo. Mustafa söznmezden sonra bu sefer de Bekir Coşkun gazeteden ayrılabileceği sinyalini verdi. Cumhuriyet gazetesi yazarı Bekir Coşkun Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi’nin içinde bulunduğu mali sıkıntıyı aşmak için yazarlardan ücret almadan yazı yazmasını istediği doğru mu?

Hayır çok farklı bir durum bu. Şimdi Cumhuriyet’in bir kadrolu yazarları var, bir de dışarıdan yazı yazıp para alanlar var. Açık söyleyeyim onların kaç kişi tarafından ne kadar okuduğuna baktık. Sıfır okuyucu. Hepsi için söylemiyorum, isim vermek istemem. Bunlara bir mektup yazdık. “Yine yazınızı yazın ama ücret veremiyoruz.” diye. Veremiyoruz çünkü çalışanlara 3-4 yıldır zam yapılmıyor. Bunlar evli, çoluklu çocuklu. Onlara para verilemezken dışarıdan yazı yazanlara para verilmez.

Cumhuriyet’in bu kararı doğruydu. Buna bazıları alındı ama alınacak bir durum yok. Bana deseler “Cumhuriyet’in ihtiyacı var evdeki koltuğunu sat.” Satarım.

MUSTAFA SÖNMEZ BÜTÜN ELEŞTİRİLERİNDE HAKLIYDI

“Cumhuriyet iyi yönetilemiyor” diyordu bir süre önce yazılarına son verilen ekonomi yazarı Mustafa Sönmez de. Çok sert eleştirileri vardı. Haklı mıydı?

Mustafa bütün eleştirilerinde haklıydı. Bir hata yaptı o da bunu kamuoyuna twitter üzerinden açıklaması. Benim gibi bir mektup yazsa durum çok farklı olabilirdi. Orada yazması yanlış oldu. Mustafa hem okunan, hem beğenilen, hem de ne yaptığını bilen, gazete yönetimininde hatalarını çok iyi görebilen bir isimdi.

Öyle iyi bir ekonomi yazarının görüşlerine de başvurulabilirdi değil mi, bu maddi imkansızlıkları aşmak için? Sonuçta adam ekonomist?

Evet büyük bir hata. Öyle bir dert yok işte.
BJK’nin feda formülünü önermişti ondan görüş istenmemesine rağmen, hatta yönetime de talip olmuştu Mustafa Bey.

Ben çok o işlere girmedim. Ben sayfaya baktığımda “Aa bak bugün gazete çok güzel olmuş, manşetimiz çok iyi demek isterim”

CUMHURİYET’TE GİDİŞAT İYİ DEĞİL

İyi mi şu anda gidişat?

Hayır değil. Ama düzelme ihtimali var. Çünkü yeni kadro daha yeni başladı.

GAZETEDEKİ GİDİŞAT DÜZELMEZSE GİDERİM

Peki ya düzelmezse, sizi göremeyecek miyiz?

İşte o zaman ben durmam giderim.

SÖZCÜ YERİNE CUMHURİYET’İ TERCİH ETTİM

Bu arada kulağım çok keskin ve bir duyum aldım. Yeni bir gazete için isminiz geçiyor. Aslı var mı?

Şu anda muhalefet yapan birçok gazeteden teklif geldi. Hatta yeni çıkacak bir muhalif gazeteden de. Doğrudur. Zaten ben Cumhuriyet’e gelmeden de Sözcü Gazetesi’nde birçok arkadaşım yazılar yazdı. “Hadi artık gel, seni bekliyoruz” diye. Ama onları kırmak uğruna ben Cumhuriyet’î tercih ettim, burada çalışmak istedim. Muhalif gazetelerden çok sayıda teklif alıyorum. Muhalefet yapan gazetelerin hepsini toplasak zaten etimiz budumuz ne?

CUMHURİYET’TE NOKTALAMAYI ÇOK İSTERDİM

O halde bir yanınız “Kal” diyor. Bir yanınız gitmekten yana bu çok acı!

Bütün yüreğim kal diyor, düzelsin diyor, gazetenin tirajı artsın. Pırıl pırıl bir gazete. Okuyucularla kucaklaşalım. Aslında ben Cumhuriyet’te noktalamayı çok isterdim.

KAYNAK: MEDYARDAR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.