Bekir Coşkun'dan sürpiz karar

Bekir Coşkun'dan sürpiz karar

Habertürk Gazetesinden kovulan gazeteci yazar Bekir Coşkun'un bundan sonra ne yapacağı merak konusuydu

Habertürk Gazetesinden kovulan gazeteci yazar Bekir Coşkun'un bundan sonra ne yapacağı merak konusuydu. Kararını veren Bekir Coşkun herkesi şaşırtacak bir şekilde "Köşe yazarlığını bırakacağını" açıkladı.

Habertürk Gazetesi ile yollarını ayıran gazeteci Bekir Coşkun, ''Köşe yazarlığını bırakmayı düşünüyorum'' dedi. Coşkun, Gazeteport'a yaptığı açıklamada, ''Önümde dört alternatif var. Üç medya kuruluşundan teklif aldım. Dördüncü alternatif de köşe yazarlığına nokta koymak. Benim için dördüncü alternatif daha ağır basıyor'' dedi.

Habertürk'ten ayrılma sürecinde, Hürriyet'te yaşadığı son dönemgibi, zor günler geçirdiğini vurgulayan Coşkun, 15-20 gün dinlendikten sonra karar vereceğini belirterek şunları söyledi:

''Bugünkü ortamda köşe yazarlığı giderek daha da zorlaşıyor. Bu ağır yükü taşımakta ben de zorlanıyorum. Önümde dört olasılık var. Habertürk sonrası, üç ayrı medya kuruluşundan çalışma teklifi aldım. Şimdilik düşünüyorum. Ama benim için dördüncü bir alternatif daha var. O da köşe yazarlığını bırakmak. Bu alternatif daha ağır basıyor. ''

''DUVARA YAZARIM, KİTAP YAZARIM''

Bekir Coşkun, köşe yazarlığını bıraktığı taktirde yazmaktan vazgeçmeyeceğini ve kafasında birkitap projesi olduğunu da açıkladı. Coşkun '' Kitap yazmayı düşünüyorum. Kitabımı yazarken boş duvar bulursam oraya da yazarım. Yazmaktan kopamam ama, köşe yazarlığına artık son vermek, benim için ciddi bir düşünce'' dedi.

Bugüne kadar çalıştığı kurumlardan kendi isteği ile ayrılmadığını da vurgulayan Coşkun, ''Gururum incinirse, ayrılmam gerektiğini hissettim ve ona göre davrandım. Habertürk'te ise bu fırsatım olmadı. Endişe, baskı, korkuya karşı dik durmak, okuyucuya karşı sorumluluk ve yalan söylememek gibi ilkelerimden taviz vermedim. Bundan sonra da vermem'' diye konuştu.

Etiketler :