Bela çıkartıyorlar çünkü;

Bela çıkartıyorlar çünkü;

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek: Ne zaman ki Türkiye bölgesinde bir güç olsa, bir uluslararası belayı bu ülkenin karşısına çıkarmışlardır.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Ne zaman ki Türkiye bölgesinde bir güç olsa, bir parlayan yıldız olsa, buna takoz koymak, halkımızın huzurunu kaçırmak birliğini ve dirliğini bozmak, istikrarına darbe vurmak, adına terör denilen bir uluslararası belayı bu ülkenin karşısına çıkarmışlardır." dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Balıkesir ve Körfez Havaalanı pist ve terminal açılışına katıldı. Çiçek, açılışla bayram sevincini yaşamak istediklerini ama hüznün büyük olduğunu söyledi.

Çiçek, "Sevincimiz kursağımızda kaldı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun, bu coğrafyada Cumhuriyetimizle birlikte en uzun barışı yaşadık. Türkiye kalkındıkça geliştikçe düşmanlar boş durmuyor. Bütün alçaklıklara rağmen Anadolu bizim vatanımızdır. Ne zaman Türkiye bölgesinde parlayan bir yıldız olsa terör denilen uluslararası bela Türkiye'nin karşısına çıkartılıyor. İsmini saymak istemediğim bir sürü örgütlerle bu vatanın evlatlarının kanları akıtılıyor. Bir yanda güzellikler var bir yanda hüznümüz var milletimizi üzüntüye boğan şeyler için mücadele edeceğiz.

Malazgirt Zaferi'yle birlikte Anadolu'yu yurt tuttuk. Ebedi yurt tuttuk. İnşallah hep de öyle olacaktır. Bütün alçaklıklara, bütün hıyanetliklere rağmen, Anadolu Türk milletinin ebedi yurdudur. Anayurdudur."

Bu coğrafyayı vatan yapanın aziz şehitler olduğuna dikkat çeken Çiçek, her şeye onlar sayesinde sahip olunduğunu belirtti. Çiçek, şunları söyledi:

"Bunun için 1071'den bu tarafa barış içinde yaşadığımız 25 yıl olmamış. Ta ki Cumhuriyete kadar. Her 25 yılda bir ya batıda, ya doğuda ya kuzeyde ya güneyde bir savaşa bu millet katılmış. Orada evlatlarını şehit vermiştir. Osmanlı coğrafyasında nereye giderseniz gidin orada Türk şehitlikleri vardır. Cumhuriyetle birlikte bir kalkınma çabasını bu millet daha büyük çapta daha çağdaş, daha modern bir Türkiye olsun diye yürüttüğü günlerde ne zaman ki belimizi doğrultsak, ne zaman kendi ayaklarımız üzerinde dursak, ne zaman ki Türkiye bölgesinde bir güç olsa, bir parlayan yıldız olsa, buna takoz koymak, halkımızın huzurunu kaçırmak birliğini ve dirliğini bozmak, istikrarına darbe vurmak, adına terör denilen bir uluslararası belayı bu ülkenin karşısına çıkarmışlardır. Türkiye 40 yıldan fazla bir zamandır terörle uğraşıyor. Bazen sağ terör denildi bazen sol terör denildi. İsmini cismini burada söyleyip mikrofonları kirletmek istemediğim bir sürü örgütlerle bu ülkenin gencecik insanlarının kadınların, çocukların kanları akıtıldı. 40 yılı aşan bin zamandan beri. Bugün de PKK dediğimiz uluslararası güçlerin oyuncağı, maşası olan ve sadece onları temsil eden bir güçle bir mücadeleyi Türkiye, devlet olarak veriyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir sorunudur bu. Bunu böyle anladığımız zaman, bunu siyasetin malzemesi yapmadığımız zaman, bunun üzerinden bir kavgayı sürdürmediğimiz zaman Türkiye, bu işlerin üstesinden daha çabuk gelecektir. Elbette bir taraftan sevindiğimiz hususlar var. Öbür taraftan da bu üzüntülerimiz var. Bunları bağrımıza basarak acılarımızı içimize gömerek rahmetle andığımız o insanlara fatihalarımızı eksik etmeden, varlığımızı, birliğimizi sürdüreceğiz. Moralimizi bozmadan türkiyeyi daha güçlü kılacak, devletimizi daha büyük yapacak, milletimizi daha yücelere taşıyacak, kalkınma çabasına hepimiz; iktidar, muhalefet şu parti, bu parti olmadan şu düşünce, bu düşünce ayrımı olmadan birlik ve beraberlik içerisinde sürdüreceğiz. O zaman Türkiye'nin gelceği daha aydınlık olacaktır. Buna inanıyorum. Allah, hepimizi sevinçli günlerde buluştursun, milletimizi üzüntüye boğan bu şer örgütlerine karşı da birlik ve beraberlik içinde, kararlılık içinde mücadelimizi sürdürecek güç ve takati inşallah daha fazla bulacağız."

CİHAN

Etiketler :