Belçika F-16'ları da Libya bombardımana başladı

Belçika F-16'ları da Libya bombardımana başladı

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı birliklerin etkisiz hale getirmek için başlatılan uluslararası operasyona destek vermek için Belçika'nın gönderdiği altı F-16 savaş uçağının iki gündür bombardımana katıldığı bildirildi.

Koalisyon güçlerinin askerî operasyonuna uçuş yasağını kontrol etmek üzere destek veren Belçika Hava Kuvvetlerine ait F-16'lar Libya üzerine bomba yağdırmaya başladı. Yunanistan'ın Araxos kentine konuşlanan Belçika savaş uçakları ilk kez dün Libya'daki Kaddafi'ya bağlı birliklere ait tesisleri bombaladı. Bugün öğlen saatlerinde de iki Belçika F-16 savaş uçağı önceden verilen hedefleri imha ettikten sonra üsse döndü.

Yunanistan'da bulunan gazetecilere operasyona ait filmler izletilirken, iki gündür Belçika uçaklarının nereleri ne maksatla bomba yağdırdıkları söylenmedi. Savunma Bakanlığınca operasyona ait bilgiler sır gibi korunuyor. Yunanistan'daki üsse bugün bir ziyaret gerçekleştiren Belçika Savunma Bakanı, Meclis'ten çıkartılan kararda Belçika kuvvetlerin Libya'da ilan edilen uçuş yasağına uyulup uyulmadığını kontrol etmenin yanında Libya halkının can güvenliğini korumak vazifesinin de bulunduğunu savundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :