Belçika'da ya tamam ya devam

Belçika'da ya tamam ya devam

A Milli Takım'ımız Euro 2012 elemelerinde bugün kritik bir 90 dakikaya çıkacak.

Ay-Yıldızlılar maç eksiğiyle bir puan gerisinde bulunduğu Belçika'yı deplasmanda mağlup etmesi ya da mücadeleden beraberlikle ayrılması durumunda finallerin yolunu aydınlatacak.

A Milli Futbol Takım'ımız, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri 6. maçında bugün deplasmanda Belçika ile karşılaşacak. Başkent Brüksel'deki Roi Baudouin Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak müsabaka NTV'den naklen yayınlanacak. Mücadeleyi İtalya Futbol Federasyonu'ndan Nicola Rizzoli yönetecek.

Azerbaycan ve Almanya yenilgileriyle çok değerli 6 puan kaybeden Ay-Yıldızlılar, Kadıköy'de Avusturya'yı Arda ve Gökhan Gönül'ün golleriyle 2-0 mağlup edip 9 puana çıkmış, A Grubu'nda yeniden iddialı duruma gelmişti. Zorlu 90 dakikanın ilk düdüğünün çalmasına sayılı saatler kala Federasyon cephesi, teknik heyet kanadı ve futbolcuların tek hedefi galibiyet. 1 maç eksiğiyle 10 puanlı Belçika'nın bir puan gerisinde bulunan Milliler, 2 Eylül'de Türkiye'de yapacağı Kazakistan mücadelesi öncesi avantajı lehine çevirmek istiyor. Çarşamba günü Hollanda kampını tamamlayarak Belçika'ya geçen Hiddink yönetimindeki takım, karşılaşmanın son çalışmasını dün maçın oynanacağı Roi Baudouin Stadı'nda gerçekleştirdi. A Milli Takım, Conrad Hotel'de maç saatini beklemeye başladı.

 

resim2.jpg

Belçika'nın performansına şapka çıkarıyorum

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde bugünkü Belçika maçıyla ilgili olarak anahtar kelimesini kullanmak istemediğini, ancak önemli bir maça çıkacaklarını belirtti. Dün basın toplantısı düzenleyen Hiddink, genç futbolculardan kurulu Belçika'nın performansına şapka çıkarmak gerektiğini dile getirdi. Hiddink, şu ana kadar kendisine gelmiş bir transfer teklifinin olmadığını, söylentileri bırakıp işine konsantre olmak istediğini söyledi. Hiddink, TFF Başkanı Mahmut Özgener'den övgüyle bahsetti.

Cenk'e göre yenemiyorsan mağlup olma

A Milli Takım'ın başarılı isimlerinden Cenk Tosun, "Şans bulursam gollerimi Milli Takım'da da göstermek istiyorum." dedi. Gaziantep formasıyla ortaya koyduğu performansla herkesin dikkatini çeken Cenk, "Önemli bir maç. Kim yenerse ikinciliği yüzde 80-90 garantilemiş olur. Kendimize güveniyoruz." ifadelerini kullandı. Belçika'nın kadrosunda yetenekli futbolcuların bulunduğunu belirten Cenk, "Avusturya maçından daha da zor bir maç olacak. Yenemesek de yenilmemek istiyoruz." şeklinde konuştu.

TFF Başkanı Özgener kapıda kaldı

Türkiye futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, A Milli Takım'ın Belçika ile oynayacağı maç öncesi yaptığı son antrenmanı izlemekte zorlandı. Belçika'da bu kritik karşılaşma için alınan güvenlik önlemleri artırılırken TFF yönetimi ve misafirleri de durumdan etkilendi. Karşılaşmanın oynanacağı Roi Baudouin Stadı'na gelen Özgener ile yanındaki konuklar, idmanı takip etmek için 15-20 dakika kapıda bekletildi. Yapılan görüşmelerden sonra ikna olan Belçika Futbol Federasyonu görevlileri, Türk heyeti güçlükle içeri aldı.

Ev sahibinin hocasından Arda uyarısı

Belçika Milli Takımı'nın teknik direktörü George Leekens, oyuncularını Arda Turan'a dikkat etmeleri konusunda uyardı. "Arda çok tehlikeli bir oyuncu, büyük bir potansiyel." diyen deneyimli çalıştırıcı, Arda'nın, Türkiye'de oynadıkları ve 3-2 kaybettikleri karşılaşmada kendilerini yıkan golü attığını hatırlattı. Leekens, orta sahadaki oyuncularına büyük iş düşeceğini belirtti. Ay-Yıldızlılara karşı 4-3-3 dizilişinde sahaya çıkacaklarını anlatan Leekens, "Orta sahamız mükemmel olmalı." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.