Belçika'dan Türk ekonomisine övgü

Belçika'dan Türk ekonomisine övgü

Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Belçika'da Türkiye'nin dış ticaretindeki dinamizmi dolayısıyla "Prix de la Fondation" ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde Belçikalı yetkililer Türk ekonomisine övgüler yağdırdı.

Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Crans Montana Forumu'nda, Türkiye'nin dış ticaretindeki dinamizmi dolayısıyla Vakıf Ödülü "Prix de la Fondation"a layık görüldü.

 

Teşekkür konuşması sırasında ödülü Türkiye'deki tüm ihracatçılar adına aldığını ifade eden Bakan Çağlayan, özellikle İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye teşekkür etti ve ödülü ortak olarak aldığını belirtti. Çağlayan, "Bana bu ödülün layık görülmesi nedeniyle öncelikle Crans Montana Forumu'na ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sonra ülkeme, sayın başbakanıma, sayın bakanlarıma ve hepsinden önemlisi 21 aylık süre içerisinde benim 525 bin kilometre yol yaparak 50 ülkeye 86 seyahat gerçekleştirerek ihmal ettiğim eşime ve çocuklarıma teşekkür ediyorum" dedi.

 

Ödül seremonisi öncesinde kısa bir konuşma yapan Forum Başkanı Jean-Paul Carteron, Türkiye'den övgüyle bahsetti ve Türkiye'nin Akdeniz'deki rolüne dikkat çekti. Türkiye'nin bir laboratuar görevi gördüğünü ifade eden Careteron, Türkiye'den Çin Seddi'ne kadar olan bölgeyi değiştirecek ve çözümler getirecek reçetelerini bu laboratuarda oluşturulduğunu söyledi.

 

Forum'da ödülleri sahiplerine vermek için gelen Belçika Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı ve aynı zamanda Belçika'da hükümeti kurmak için arabuluculuk görevi üstlenen Didier Reynders, de Türkiye'den övgüyle bahsetti. Reynders, "Bundan yıllar önce IMF toplantılarında önümüzde iki büyük dosya olurdu. Biri Arjantin, diğeri Türkiye. Arjantin hala önümüzdeki bir dosya olarak dururken, Türkiye bugün muazzam bir evrim geçirerek ekonomik alanlarda ilerledi ancak elbette bu yeterli olmadı. Politik alanda da büyük evrimler gördük bu geçen yıllar içerisinde ki bu daha önemliydi. Ben bu durumu bölgedeki diğer ülkeler için bir örnek olarak göstermeye çalışmıyorum ama belki de bu böyle bir politik evrimi organize etmek açısından iyi bir yol. Biliyorsunuz biz de Belçika olarak Türkiye'ye bir gün, tam tarihini ben de bilemiyorum ama belki bir gün, ortağımız olarak değil belki bir AB üyesi olarak destek vermek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :