Belediye Başkanı: '4 kez gördüm'

Belediye Başkanı: '4 kez gördüm'

"Sessiz, sakin. Rengi siyah, boyu 11 metre. Sese çok duyarlı. Yılana benziyor ve çok hızlı hareket ediyor"

Bugün ajanslara Van Gölü canavarıyla ilgili bir haber daha düştü. Haberin içeriğinde canavarı gördüğünü iddia eden müteahhit Behçet Koç, yaşadığı heyecanı anlatırken, "Azrail canımı almaya gelseydi bu kadar heyecanlanmazdım" diyordu. Canavarı gördüğünü iddia edenlerden biri de Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer.

Başkan Sezer, "Van Gölü canavar uzun yıllardan beri yaşıyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde Van Gölü canavarının hikâyesi vardır. Akdamar Adası'nın kabartma figüründe de var. Van Gölü canavarıyla ilgili 2004-2007 arasında araştırma yaptık. Ben dört defa gördüm. Elimde canavarın yaşadığına dair görüntüler mevcuttur, belgeler, dökümanlar vardır" şeklinde konuştu.
 

"ÇOK BÜYÜK BİR YILANDI"

Binlerce insanın canavarı gördüğünü söyleyen Sezer şöyle devam etti: "Çoğu kişi de 'Yalancı çıkarım' kaygısıyla konuşmuyor. Van Gölü canavarı Gevaş çevresinde görünüyor. Sessiz ve sakindir. İnsanlara saldırmaz. Çok büyük bir yılan gibi. İki tane var. Birisi 11 metre civarında diğeri ise daha küçük çapta. Siyah bir renkte. Sırtı ise tırtıklı. Çok hızlı hareket eden bir yaratık. Sese çok duyarlı. Ses duyduğu zaman ve insanları gördüğü zaman kaçıyor. Özellikle inci kefallerinin yoğunlukta bulunduğu sazlıklarda duruyor. Burayı restoran olarak görüyor. Bu bir efsane değil"

ABD'LİLER BELGESEL ÇEKTİ

Yıllarca bunu ispat etmek için çaba sarf ettiklerini belirten Sezer, "Ness Gölü'nde canavar çıktığına dair haberlere herkes ilgi gösterdi. Ama bizim ülkemizde bir canavar olduğuna bizim vatandaşlarımız inanmıyorlar. ABD'liler 'Efsane yaşıyor' diye bir dizi belgesel yapacaklar. Gölü denizaltılarla incelemek istiyorlar, haber yapıyorlar. Bizimkiler de 'Turizm için hikâye kuruluyor' diyorlar. Canavarın turizme katkısı yok ki. Bizim tarihi yerlerimiz, gölümüz, inci kefalimiz zaten turizm için önemli unsurlar" şeklinde sözlerini tamamladı.


 

Etiketler :