Belediye Başkanı: Yıkılacağı içime doğdu

Belediye Başkanı: Yıkılacağı içime doğdu

Filyos Çayı üzerindeki köprü faciası sonrası Belediye BAşkanı'ndan itiraf gibi sözler geldi..

Faciada babasını kaybeden Belediye Başkanı: Köprünün yıkılacağı aklıma gelmişti!

Kaybolan 15 kişiyi arama çalışmaları sürerken bir kayıp yakını, Filyos Çayı'na atladı. Suda çırpınmaya başlayan şahsın yardımına bir vatandaş koştu. Son anda kurtarılan kişi hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen köprü faciasında kaybolan 15 kişi aranıyor. Çaycuma'da bulunan 255 metre uzunluğundaki iki ayaklı köprünün 50 metrelik kısmı, önceki gece heyelan sebebiyle yıkıldı. Bir minibüs ve bir otomobilin suya düşmesi sonucu 10 kişi, köprü üzerinde yürüyen 5 kişi suya düşerek kayboldu. Otomobildeki iki kurtulmayı başarırken, minibüs kayboldu.

Askerî helikopter facianın yaşandığı yerden Filyos Çayı boyunca Karadeniz'e bağlantının sağlandığı alanı havadan tarıyor. Sinop ve Zonguldak'tan gelen deniz polisleri de sahilde arama yapıyor. Köprünün çökmesi sonucu beton blokların altında kaldığı tahmin edilen minibüse ise henüz ulaşılmadı.

SUYUN DEBİSİ ÇOK YÜKSEK

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör köpekli arama ekiplerinin katıldığı aramalarla ilgili, "Suyun debisi çok fazla artmış. Çok büyük miktarda su geliyor, Suya tehlikeli olduğu için dalış yapılamıyor. Suyun derinliği 5-8 metre arasında değişiyor. Çöken blokların vinçle kaldırılmasının mevcut köprüye de zarar vereceği düşüncesiyle izin verilmiyor. Blokların birinin ağırlığı 200 ton civarında. Yolgeçen köyüne yolcu taşıyan minibüsün bunların altında olma ihtimali var. Ancak minibüsün sürüklenme ihtimaline karşı da aramalar sürüyor" dedi.

KAYIPLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Köprü felaketinde kaybolanlardan 12'sinin isimleri belli oldu. Kriz masası tarafından yapılan açıklamaya göre, Yolgeçen köyünden minibüsün sürücüsü İsmail Örenbaş, Kemal Gülşen, Sezgin Gülşen, Aziz Gülşen, Mehmet Başören, Meryem Başören, Tahir Özkara, Kadir Saraç, Serdar Saraç, Alim Başören, Hayriye Güner, Nazife Kabuk, Veli Kaya, Necati Adaklıoğlu, Ali Rıza Kaya'nın kayıp olduğu açıklandı.

Bakan Faruk Çelik, fenalaşarak hastaneye kaldırılan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'i ziyaret etti.

BELEDİYE BAŞKANINDAN ACI İTİRAF:

'Çökebilir' diye aklıma gelmişti

Kendi babası da minibüsün içinde kalan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, "Burası her an çökebilir diye düşünmüştüm" dedi

Minibüste babası bulunan AK Partili Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen hastaneye kaldırıldı. Babasının köyden pazar alışverişi için ilçeye geldiğini, söyleyen Gülşen, köprünün 1951 yılında yapıldığını ve eski olduğunu, Karayolları'nın zaman zaman bakım yaptığını anlattı. Başkan Gülşen, "Bir kaç gün önce arkadaşlara, 'Köprüyü boyayalım' demiştim. Çizgileri yapılacaktı. Siparişleri verildi.

Ama 'her an her dakika burası göçebilir'?diye aklıma da geldi. Çünkü çayda sel vardı. İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nden geçerken, 'Burası göçse ne olur?' diye düşünürdük. Ama burası çöktü. Takdiri ilahi" diye konuştu. Taburcu edilen Mithat Gülşen, 79 yaşındaki babasının uzun yıllar köy muhtarlığı yaptığını söyleyerek, "Bağları çok güçlüydü, her hafta Çaycuma'ya gelir arkadaşlarıyla sohbet ederdi. Aynı minbüste yeğenim Sezgin Gülşen de bulunuyordu" dedi.

Çelik'ten acılı başkana ziyaret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kaybolan minibüste babası ve yeğeni bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'i ziyaret etti. Olay sonrası hastanede tedavi altında tutulan Başkan Gülşen'i Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, olayın herkes için çok üzücü olduğunu ifade etti.

Gülşen, "Herkes seferber oldu ama çok acı bir durum katlanmak çok zor" diye konuştu. Daha sonra açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, "Söz konusu yerde iki köprü var, birisi 6-7 yaşında diğeri 60 yaşında.

Eski olan çökmüş. Dışarıdan bakıldığında her ikisi de sağlıklı hizmet sunan iki köprü görünümünde ama bölgedeki yoğun kar yağışı sebebiyle nehrin debisi çok yükselmiş, yaklaşık 5 metreyi bulmuş. Kayıp vatandaşlarımızın bulunması için teknolojinin bütün imkânlarından faydalanıyoruz. Teknik, idarî ve adlî araştırmalar ve soruşturmalar devam ediyor. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

MEZARLAR HAZIRLANDI

YOLGEÇEN köyü sakinlerinin, cesetleri bulunmamasına rağmen minibüsteki 10 yolcu için köy mezarlığında yerleri kazıldı.

Otomobiliyle sulara gömülen Seyfi Baysal, nasıl kurtulduğunu anlattı.

İnanılmaz kurtuluşu anlattı
Köprünün çökmesi sonucu aracıyla suya düşen Seyfi Baysal, "Hayatta olmamız büyük bir şans" dedi. Yaşadıklarını anlatan Çaycuma Nehir Oteli restoran işletmecisi Baysal, bir arkadaşıyla birlikte araçla köprüden geçtikleri sırada birşeyler olduğunu anladığını belirtti. Baysal, "Çatırtı sesleri geldi. Geri dönecek zamanımız yoktu. Hızla karşıya geçmeye çalıştık ama ulaşamadan köprü çöktü. Baş aşağı bir bayır iniyor gibi olduk.

İki kişiydik ve aracımız suda sürüklenirken hemen camları açtık. 50 metre sürüklendikten sonra araç suya gömülmeden çıktım. Kolu çıkan arkadaşım da tam gömülmek üzereyken çıkmayı başardı. Kıyıya çıktım, baktım arkadaşım çıkamıyor, suya atladım. 15 dakikada?yardımlaşarak çıktık" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.