Belediye Meclisi'nin tadı tuzu kalmadı

Belediye Meclisi'nin tadı tuzu kalmadı

Beykoz Belediye Meclisi’ndeki başörtüsü ve kürsü krizi CHP’li üyelerin bugünkü oturumu da terk etmesiyle devam etti. Çelikbilek: Savcılığa bildirebilirsiniz, dava da açabilirsiniz, ama meclisi terk etmeniz doğru değil” şeklinde konuştu.

AK Parti ve CHP’li üyeler saat 10.00’da Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in Başkanlığı’nda Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Açılış ve yoklamanın ardından gündem dışı konuşmalara geçildi.

 
 
CHP Grubu’nun verdiği Neslihan Aydos’un kıyafetini düzeltmesi veya meclis salonunu terk etmesi konusundaki teklif okundu. Daha sonra CHP Grup Başkan Vekili Naci Candaş Meclis Üyesi Neslihan Aydos’un meclisin kamusal alan olduğu gerekçesiyle kıyafetini düzeltmesini veya salonu terk etmesini CHP grup olarak istediklerini ve bunun teklif karar olarak mecliste görüşülmesini talep etti. Candaş “iki kişi bu meclisi çalıştırmıyor veya sabote ediyor, adını siz koyun. Grup Başkanı olarak ben bu tutumu protesto ediyorum ve meclisi terk ediyorum. Diğer arkadaşlarım kararlarında özgürdür” dedi.
 

 

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek bir önceki toplantıda aynı önergenin Başkanlık Makamına havale edildiğini ve gerekli cevabın CHP Grubu’na tebliğ edildiğini hatırlatarak “arkadaşlar karar sizin ama bu işi bu kadar uzatmanın anlamı yok. Gerekli girişimleri yaptınız. Savcılığa da bildirebilirsiniz, dava da açabilirsiniz, ama meclisi terk etmeniz doğru değil” şeklinde konuştu. 

 

Candaş “teklif kararların gündeme alınmasında bile sıkıntı yaşıyoruz.  Hani bu meclisi birlikte yönetecektik. Bu tavırla bunu nasıl başarabiliriz” şeklinde konuşarak Meclis Salonu’nu terk etti. CHP Grubu İlçe Başkanı Ayten Kayalıoğlu ile birlikte Grup Odası’nda basına kapalı bir toplantı gerçekleştirerek durum değerlendirmesi yaptı.

 

 

 

Öte yandan meclis oturumunu izlemeye gelen AK Parti Gençlik Kolları’ndan bir grup partili meclis toplantısının ardından Başkan Çelikbilek ve bazı meclis üyeleriyle toplu fotoğraf çektirdi.

 

dostbeykoz.com

Etiketler :