Belediyede toplantı içtiması

Belediyede toplantı içtiması

Mersin'in Anamur İlçe Belediye Başkanı emekli Yüzbaşı Mehmet Türe'den çalışanına şok ceza.

Mersin'in Anamur İlçe Belediye Başkanı emekli Yüzbaşı Mehmet Türe, 51 yaşındaki belediye personeli İbrahim Yılmaz'ı sakız çiğnediği gerekçesiyle yarım saat hazırol vaziyetinde bekletti. Personelden çiğnediği sakızı yutmasını da isteyen Başkan Türe'ye Anamurlular tepkili.

Yüzbaşı emeklisi Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, belediye personeliyle yaptığı bir toplantıda 51 yaşındaki İbrahim Yılmaz'ın sakız çiğnediğini farketti. Bunun üzerine sinirlenen Başkan, personeli yanına çağırarak sakızı yutmasını istedi. Personelin "Aman başkanım, biz asker miyiz" tepkisi üzerine yarım saat ayakta hazırol vaziyetinde durmasını istedi. HaBertaraf.com'un ulaştığı belediye personeli İbrahim Yılmaz olayı doğrularken, sakız çiğnemesinin nedenini de açıkladı. Yılmaz, "Ben birkaç ay önce sigarayı bırakmıştım. Canım sigara çekmesin diye sakız çiğniyordum. Toplantıda başkan farketti ve 150 kişinin arasında beni yanına çağırarak 'yut o sakızı' dedi. İtiraz etmem üzerine bana yarım saat ayakta durma cezası verdi. Ben başkanın tepkisine bozulmadım. Sadece 150 kişinin arasında bana bu şekilde davranması zoruma gitti." diye konuştu.

BAŞKAN TÜRE: SAKIZ ÇİĞNEMEK SAYGISIZLIK

HaBertaraf muhabirleri olayla ilgili Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile de görüştü. Türe, "Neresi olursa olsun, bir toplantıda bir yöneticinin karşısında sakız çiğnemek hangi adaba uyar. Kim olsa buna tepki gösterirdi. Yine yapılsa yine tepki gösteririm. Evet personele kızdım ama iddia edildiği türden bir ceza verdiğim doğru değil. Personelin sakız çiğnemesi ve benim onu uyarmam dışındaki İddiaların tamamı uydurmadır." şeklinde konuştu. Türe, söz konusu personelin kendisi hakkında zaman zaman bu türden yalan haberler yaptırdığını da öne sürdü.

Belediyede yaşanan olay yerel basına da konu oldu. Anamur'da yayın yapan www.anamurhaberci.com internet sitesi, olayla ilgili haberde ilginç bir görsel kullandı. Site, Başkan Türe'ye Photoshop'la askeri kıyafet giydirerek eline de beyzbol sopası verdi. Haberi "Komutan Başkan" başlığıyla veren site, "Personelin,  iddialarına göre önümüzdeki günlerde sabah ve akşam iştima yapılarak sabah sporları mekik, şınav çekeceklerini, belediyeyi tam bir askeri kışlaya çevireceklerini beklemektedirler." ifadelerine yer verdi.

habertaraf

Etiketler :