Belediyeye kızdı caddeye duvar ördü

Belediyeye kızdı caddeye duvar ördü

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da bir vatandaş belediyenin ruhsatlı otoparkını mühürlemesine kızınca, tapusunun kendinde olduğu ana caddeyi trafiğe kapattı. İşte sonrası yaşananlar:

Hatay Emniyet Müdürlüğü ana binasına çıkış yolu olarak kullanılan caddenin 10 yıldır kendisine ait olduğunu ileri süren ve bu durumu mahkeme kararıyla da kanıtlayan Orhan Mansuroğlu, yolu trafiğe kapattı.

Orhan Mansuroğlu, ilginç eyleminde, caddenin kendisine ait olduğunu belgeleyen mahkeme ve tapu belgelerini gösterdikten sonra bir römork dolusu kerpici cadde girişine sıraladı. Mansuroğllu, "Bu cadde benim, kimse işgal etmesin." dedi.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü binasının tek güzergâh yeri olmasının yanı sıra Aşağı Okçular köyüne yönelik ulaşımı da tamamen kapatan eylem, polisi harekete geçirdi. Polis uzun süre yolu trafiğe kapatan mal sahibi Orhan Mansuroğlu ile uzlaşma yoluna gitti. Ardından caddedeki kerpiçleri elleriyle kaldıran polisler yolu trafiğe açtı.

"ANTAKYA BELEDİYESİ İŞYERİMİ USULSÜZCE MÜHÜRLEDİ"

Gazetecilere konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Orhan Mansuroğlu, Antakya Belediyesinin, Emniyet Müdürlüğü'nün hemen bitişiğindeki, ruhsatlı otopark işletmesini yasalarla aykırı ve usulsüz bir şekilde mühürlediğini iddia etti. Belediyenin kendisini mağdur ettiğini dile getiren Mansuroğlu, kendisine ait olduğunu belirttiği caddeyi de bu amaçla trafiğe kapattığını söyledi. Mansuroğlu, kimsenin özel mülkiyetinden geçmesine izin vermeyeceğini belirterek, her türlü uzlaşı ortamına hazır olduğunu ifade etti.

Caddenin araç trafiğine açık kalabilmesi için istimlâk parasının bir an önce kendisine ödenmesini talep eden Orhan Mansuroğlu, ayrıca mühürlenen otoparkının da tekrar faaliyete geçmesine izin verilmesini istedi.

Etiketler :