"Ben Emre gibi düşünmem!"

"Ben Emre gibi düşünmem!"

Galatasaray takımının kaptanı Arda Turan, Sarı-Kırmızılı taraftarların kendisi için yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

Bursaspor ile golsüz berabere kaldıkları maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arda, "Ben sahada elimden gelenin her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum. Sonuçta ben de bir insanım, ama robot değilim. Benim de etkileneceğim şeyler olabilir. Ben Galatasaray taraftarı olarak eskiden maç izlerken de ağabeylerimi ıslıklamadım. Futbolda eleştiri, tepki olabilir, ama en azından aileme, sevdiklerime saygı duyulmasını istiyorum. Kaptanlığı severek ve isteyerek aldım. Bundan da hiçbir zaman pişmanlık duymadım. Kötü yaşantımdan dolayı sakatlık yaşamadım. Bir darbe nedeniyle sakatlık yaşadım. Özel yaşantıma son derece dikkat ediyorum. 2-3 gecedir yemek yemek için bile dışarı çıkmıyorum. Her zaman Galatasaray camiasına layık şekilde hareket etmeye çalıştım. En az taraftarlarımız kadar, belki onlardan fazla ben de üzüldüm" diye konuştu.

Avrupa'da oynamak istediğini de söyleyen Arda Turan, "Yurtdışına gitmem tamamen yönetimin kararına bağlı. 'Kal' derlerse kalırım, 'Git' derlerse giderim. Ben Avrupa'da oynamayı isterim, ama her zaman Galatasaray olarak kalırım" derken, "Emre Belözoğlu da böyle diyordu, ama Avrupa'dan dönünce Fenerbahçeli oldu" şeklindeki bir soruya ise Sarı-Kırmızılı futbolcu, "O Emre ağabeyin kararıdır. Profesyonelce hareket etti. Kararına her zaman saygılıyım. Ama ben onun gibi düşünmem" yanıtını verdi.

Galatasaray şampiyon olamadıktan sonra hangi takım şampiyon olursa olsun kendisi için önemli olmadığını ifade eden kaptan Arda, "Ancak gönlümden geçen bir Anadolu takımının şampiyon olması. Biz zaten şampiyonluk şansımızı Fenerbahçe maçında kaybettik. Şampiyonluğu kaybetmemizin en önemli etkeni ise, çok kritik maçlarda basit hatalarla önemli puanlar kaybetmemiz. Sivasspor, Trabzonspor, Fenerbahçe maçlarında basit hatalar pahalıya mal oldu. O maçlardan rahatlıkla 7 puan çıkarabilirdik. O 7 puanı çıkarsaydık, belki biz şampiyon olurduk" şeklinde konuştu.
 

sporx.com

Etiketler :