'Ben Kürt'üm, ay yıldız için canımı veririm'

'Ben Kürt'üm, ay yıldız için canımı veririm'

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütünce yerleştirilen el yapımı patlayıcının imha edilmesi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Başçavuş Coşkun Göl'ün cenazesi, Elazığ'da toprağa verildi

Cenaze töreninde konuşan şehidin ağabeyi Cengiz Göl, "Ben bir Kürt'üm. Kürtlüğümle gurur duyuyorum. Elhamdülillah. Ben bu yaşıma kadar devletimden kesinlikle ve kesinlikle ayrımcılık görmedim. Bu ayrımcılığı yapanları şiddetle kınıyorum. Onlar bizim üzerimize birçok oyunlar oynuyor. Onların çocukları hepsi tatilde, yurt dışında, keyifleri, maaşları yerinde. Onlar dediklerim bize bu ayrımcılığı yapan, bizim içimize nifak sokan insanları söylüyorum; ki bunlar da bellidir yani." diye konuştu. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da seslenen Göl, şunları söyledi: "O neye hizmet yapmak istiyor? Kardeşim bak astsubay oldu. Bir devlet her şeyden önce bir Kürt'ü astsubay yapar mı? Bak biz olduk. TRT Şeş denen bir kanal açıldı. Dilimizi her yerde konuşabiliyoruz. Artık neyle ayrımcılık yapıyor? Bizim Kürt insanı bunları neden görmüyor? Güneydoğu insanı neden görmüyor? Görsünler, gözlerini açsınlar, çocuklar kolay yetişmiyor."

Göl, cenaze sebebiyle kendisini arayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tüm yetkililere teşekkür ederek, "Bizi sahiplendiler. Mardin'den buraya kadar her türlü işimize koştular. Ben bunların hepsini görüyorum. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı. Onurlar Camii'ne getirilen Coşkun Göl'ün cenazesi, kılınan namazın ardından gözyaşları ve dualar arasında top arabasına konularak askerî kortej eşliğinde şehitlikte toprağa verildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.