Bengi tekbirlerle uğurlandı

Bengi tekbirlerle uğurlandı

Terörist İsrail'in yaptığı saldırıda şehit olan Ali Haydar Bengi, memleketi Diyarbakır'da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Gazze'ye insani yardım götüren gemiye Terör devleti İsrail'in yaptığı saldırıda şehit olan Ali Haydar Bengi, memleketi Diyarbakır'da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

 

İstasyon Meydanı'ndaki Sümer Camii'nde kılınan cenaze namazına on binlerce kişi takıldı. Kalabalık sık sık tekbir getirerek Bengi'yi ebediyete uğurladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çelenk gönderdiği törene AK Partili milletvekilleri de katıldı.

 

Diyarbakır'da Bengi için düzenlenen törenler sabah başladı. Siyonist İsrail saldırısında şehit olan Ali Haydar Bengi'nin cenazesi sabah saatlerinde Diyarbakır'a getirildi. Binlerce kişilik bir grup tarafından karşılanan cenaze tekbirler eşliğinde morga kaldırıldı. Bengi'nin ailesi Ulu Cami önünde kurulan taziye çadırında başsağlığı dileklerini kabul etti. Cuma namazı çıkışında da Siyonist İsrail'i lanetleyen bir gösteri yapıldı. Cenaze namazı ise ikindi vaktinde Sümer Camii'nde kılındı.

 

Binlerce kişinin akın ettiği caminin bahçesinde ve kaldırımlarda saf tutuldu. Cami kalabalığı almayınca cenaze namazı İstasyon Meydanı'nda kılındı. Ardından da Bengi'nin cenazesi tekbirler eşliğinde toprağa verildi.

Etiketler :